Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Praktijkzakboek Wpg voor boa's

Omgaan met persoonsgegevens

Paperback Nederlands 2019 9789067205887
Niet leverbaar.
15,80

Samenvatting

Wat betekent de nieuwe wetgeving op het gebied van privacy (sinds mei 2018) voor boa's?

In mei 2018 is de wetgeving op het gebied van privacy ingrijpend veranderd. Iedereen heeft inmiddels wel van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gehoord. De AVG is niet altijd van toepassing. Voor opsporingsgegevens is er de Wet politiegegevens (Wpg) en sinds maart 2019 is deze wet ook van toepassing op gegevens die door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) worden verwerkt. Boa’s hebben met verschillende soorten persoonsgegevens te maken. Gegevens die ze verwerken in het kader van toezicht, vallen onder de AVG; gegevens die ze als opsporingsambtenaar verwerken, vallen onder de Wpg.

Wat dit betekent en hoe de werkprocessen en systemen aangepast moeten worden om volgens de wetgeving te worden ingericht, is te lezen in dit Praktijkzakboek. Een aantal voorbeelden geeft inzicht in de praktische toepassing van beide wetten.

De uitgave is bedoeld als een kennismaking met de Wpg. Alle voor boa’s geldende artikelen uit deze wet zijn in een bijlage opgenomen. In de tekst zijn de consequenties van het Besluit politiegegevens voor boa’s verwerkt. Als er jurisprudentie ontstaat die verdere uitleg geeft over de wetsartikelen en het Bpg boa, zal er een update van dit praktijkzakboek worden uitgegeven.

Door het handige formaat kan de boa het zakboek tijdens zijn werkzaamheden bij zich dragen om snel te kunnen checken hoe hij/zij met persoonsgegevens moet omgaan.

Het praktijkzakboek is samengesteld door Suzanne Franken met medewerking van Sander Flight en Ramon Verbrugge.

Specificaties

ISBN13:9789067205887
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:76
Verschijningsdatum:1-7-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Suzanne Franken

Suzanne Franken is consultant en copywriter bij Suzanne Franken Consultancy.

Andere boeken door Suzanne Franken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkzakboek Wpg voor boa's