Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Inspiratiespel

Op zoek naar je diepste drijfveren

Spel (h) Nederlands 2002 9789074123075
10
Voormalig top 10Totaal 1 dag
EvergreenTotaal 379 dagen
Verkooppositie 1347Hoogste positie: 10
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De bedoeling van dit kaartspel is je met jezelf en anderen in gesprek te brengen over hetgeen je inspireert, van binnen uit motiveert. Het spel geeft richting bij het beantwoorden van de vraag: wat wil ik? Het spel bestaat uit 140 kaarten, verdeeld over vier groepen:

- Activiteiten. Hierbij gaat het om vragen als: Waar ben ik graag mee bezig? Waar krijg ik energie van? Voorbeelden zijn: verzorgen, anderen iets leren, onderzoeken of ontwerpen.

- Inspiratiebronnen. De kernvraag bij deze set kaarten is: Waar haal ik mijn inspiratie vandaan? Voorbeelden zijn: natuur, idealen, gevoelens, wetenschap of techniek.

- Voorwaarden. Hierbij gaat het om de vraag: Wat heb ik nodig om effectief en prettig te kunnen functioneren? Voorbeelden zijn: vrijheid, steun van anderen of resultaat zien.

- Belemmeringen. De centrale vraag hierbij is: Welke gedachten remmen mij te doen wat ik leuk vind of mijn kwaliteiten in te zetten? Voorbeelden zijn: 'ik ben niet de moeite waard', 'ik wil geen hulp vragen' of 'anderen laten mij in de steek'.

Met bovenstaande groepen kan zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar worden gespeeld. Je zou de verhouding tussen de afzonderlijke onderdelen van het spel en het begrip 'inspiratie' als volgt kunnen samenvatten: wil je geïnspireerd raken of blijven, dan is het van belang dat je activiteiten doet die je leuk vindt, dat aan de voor jou noodzakelijke voorwaarden wordt voldaan, dat je je inspiratiebronnen volledig benut en dat je weinig last hebt van belemmeringen.

Er zijn talloze toepassingen van dit spel, bijvoorbeeld: samenwerking in teams, intervisie, functioneringsgesprekken, loopbaanplanning en coaching.

Bij het spel vind je instructies voor vier spelvormen, die je kunt bekijken in het inkijkexemplaar.

Als je van plan bent het spel in uiteenlopende situaties in groepen of teams te gaan gebruiken, is het raadzaam ook de ringband 'Handleiding Inspiratiespel' aan te schaffen (ISBN 9789074123068). Je vindt daarin 25 spelvormen en uitgebreide achtergrondinformatie.

Specificaties

ISBN13:9789074123075
Trefwoorden:motivatie, spel
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:8-12-2010
ISSN:

Expertrecensies (1)

Inspiratiespel
Leonie Linssen | 18 maart 2008
Het 'Inspiratiespel' van Peter Gerrickens en Marijke Verstege is een van de basisinstrumenten die iedere coach in huis zou moeten hebben. Het is in het bijzonder geschikt voor mensen met loopbaan- of levensvraagstukken. Het spel bevat vier soorten kaartjes: activiteiten, belemmeringen, voorwaarden en inspiratiebronnen. Daarmee brengt het mensen op een speelse manier in contact met datgene wat hen inspireert. Veel mensen komen bij een coach omdat ze zich niet prettig voelen, maar vaak weten zij niet hoe zij verandering kunnen aanbrengen in hun situatie. Ze weten wat ze níet willen, maar niet wat ze wél willen. Voor deze situaties is het 'Inspiratiespel' bijzonder geschikt.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
27 stemmen
7
17
3
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Gerrickens

Peter Gerrickens (1958) is (mede)auteur van een serie van 18 kaartspellen waaronder het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en Leiderschapsspel. Daarnaast helpt hij als coach mensen om meer vanuit hun bezieling te werken en te leven.

Andere boeken door Peter Gerrickens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Inspiratiespel