Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Waarden- en Normenspel

Spel (h) Nederlands 2003 9789074123082
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 1357Hoogste positie: 22
Op voorraad | Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De bedoeling van dit spel is je met anderen in gesprek te brengen over waarden en normen. De centrale vraag is: Wat vind ik belangrijk? Het spel bestaat uit 140 kleurrijke kaarten, verdeeld over drie groepen:

- Waarden. De centrale vraag bij deze kaarten is: Wat is voor mij als persoon of voor ons als organisatie richtinggevend voor ons handelen? Voorbeelden van waarden zijn: rechtvaardigheid, integriteit, duurzaamheid of solidariteit.
- Thema's. Deze kaarten geven terreinen weer waarop waarden concreet tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Voorbeelden zijn: leidinggeven, opvoeding, media of politiek.
- Normen. De kernvraag hierbij is: Welke gedragsregels zijn gewenst of ongewenst in groepen? Voorbeelden van groepsnormen zijn: ´je moet afspraken en beloftes nakomen´, ´je mag fouten maken´ of ´je moet op resultaat gericht zijn´.

Met bovenstaande groepen kan zowel afzonderlijk als in combinatie met elkaar worden gespeeld.

Voorbeelden van toepassingen van dit spel zijn: bewustwording van eigen waarden en normen, samenwerken in teams, discussie over organisatiewaarden, bespreken en veranderen van de organisatiecultuur, loopbaanplanning en coaching.

Bij het spel vind je instructies voor vier spelvormen, die je kunt bekijken in het inkijkexemplaar.

Als je van plan bent het spel in uiteenlopende situaties in groepen of teams te gaan gebruiken, is het raadzaam ook de ringband 'Handleiding Waarden- en Normenspel' aan te schaffen. Je vindt daarin 20 spelvormen en uitgebreide achtergrondinformatie.

Specificaties

ISBN13:9789074123082
Trefwoorden:normen en waarden, spel
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:4
Druk:1
Verschijningsdatum:1-9-2003
ISSN:

Expertrecensies (2)

Waarden- en Normenspel
Peter de Roode | 4 september 2018
Waarden- en Normenspel
Dorien van Doorn | 20 februari 2012
Het 'Waarden- en Normenspel' van Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun is een serieus spel. Op prettige wijze worden de spelers uitgedaagd hun mening en inzichten te geven. Met name in de werkomgeving kan het spel op eenvoudige manier het groepsproces verrijken.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
27 stemmen
9
11
7
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Peter Gerrickens

Peter Gerrickens (1958) is (mede)auteur van een serie van 18 kaartspellen waaronder het Kwaliteitenspel, Inspiratiespel en Leiderschapsspel. Daarnaast helpt hij als coach mensen om meer vanuit hun bezieling te werken en te leven.

Andere boeken door Peter Gerrickens

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Waarden- en Normenspel