Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Kijk op klantgerichtheid

Paperback Nederlands 2011 9789076051307
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Het onderwerp klantgerichtheid wordt vaak op eenzijdige wijze belicht. Het lijkt erop dat klanten het laatste woord hebben. Om het begrip klantgerichtheid vanuit een meer gebalanceerde strategische en organisatorische context te benaderen, zijn directeuren en bestuurders geïnterviewd over hun kijk op klantgerichtheid.

In een strategische diepgaande dialoog construeren de auteurs, aan de hand van beelden en metaforen, met directeuren en bestuurders van Graydon, Meeùs, PwC, Randstad, het Rijnstate Ziekenhuis, Robeco, Smit Internationale, UWV en emiritus hoogleraar Jan Bunt hun beeld van klantgerichtheid. Zo wordt ontdekt wat zij onder klantgerichtheid verstaan, hoe zij de klant temidden van andere stakeholders zien en welke uitdagingen en problemen zij tegenkomen bij het organiseren van klantgerichtheid.

Specificaties

ISBN13:9789076051307
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:196
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2011
Hoofdrubriek:Marketing
ISSN:

Expertrecensies (1)

Kijk op klantgerichtheid
Vincent van Hunnik | 22 maart 2012
In 'Kijk op klantgerichtheid' neemt Ed Peelen met zijn mede-auteurs een verfrissende aanpak als uitgangspunt voor een boek over klantgerichtheid. De uitwerking is gedetailleerd en geeft veel verschillende invalshoeken. De interessante opzet van interviews met topmanagers en het inzetten van social media om buiten het boek om kennis te delen, zijn veelbelovend. Om nog meer baat te hebben bij de geboden inhoud, zou een extra hoofdstuk met bijvoorbeeld een stappenplan nog een welkome aanvulling zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Ed Peelen

Prof. Dr. Ed Peelen is hoogleraar Direct Marketing/CRM op Business Universiteit Nyenrode en partner van het Rotterdamse adviesbureau ICSB Marketing en Strategie. Hij heeft bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft zich na zijn studie onder andere gespecialiseerd in relatie- en direct marketing, op welke onderwerpen hij in 1989 is gepromoveerd. Over dit en andere marketingonderwerpen heeft hij diverse adviesprojecten geleid en uitgevoerd alsmede in-company programma's verzorgd en georganiseerd. Van zijn hand verschenen ruim vijftien boeken en een groot aantal artikelen in nationale en internationale tijdschriften. Op veel conferenties heeft hij opgetreden als spreker of dagvoorzitter.

Andere boeken door Ed Peelen

Over Rob Beltman

Rob Beltman is al meer dan vijftien jaar actief in het marketingvak, als adviseur, begeleider, docent en onderzoeker. Hij heeft inmiddels honderden organisaties begeleid bij marketingvraagstukken. Rob is medeoprichter van H3ROES, een coöperatie van professionals uit diverse disciplines, die samenwerken om Nederland klantgerichter te maken.

Andere boeken door Rob Beltman

Over Adriaan Wagenaar

Adriaan Wagenaar is een creatieve business-innovator en professioneel spreker die mensen en organisaties uitdaagt vindingrijk te zijn en groot te spelen. Hij is aanjager en facilitator van doorbraakprojecten op het gebied van klantgerichtheid, innovatie, merkbeleid en maatschappelijk ondernemen. Daarnaast filosofeert hij voor organisaties met kinderen over organisatie- en maatschappelijke vragen. Wagenaar publiceerde 'Grote Denkers Kleine Denkers' en was mede-auteur van Kijk op Klantgerichtheid.

Andere boeken door Adriaan Wagenaar

Inhoudsopgave

1. Inleiding
2. Negen persoonlijke interpretaties van klantgerichtheid
3. Klantgerichtheid: analyse van de interviews
4. Uitkomsten uit het groepsgesprek
5. Reflectie van de onderzoekers
6. Klantgericht sturen
7. Zin en uitwerking geven aan klantgerichtheid

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kijk op klantgerichtheid