Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming

Methoden voor analyse, visievorming en ontwerp

Gebonden NL 2022 9789077824191
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Ruimtelijke planvormers zoeken naar oplossingen voor ruimtelijke vraagstukken. Vaak ligt de nadruk op de oplossing, maar geen oplossing zonder gedegen onderzoek. De uitgave ‘Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming’ biedt een uitgebreid overzicht van beschikbare onderzoeksmethoden in de verschillende fasen van de planvorming.

Onder redactie van Wim Simons en Dick van Dorp van hogeschool Van Hall Larenstein schrijven experts in het vakgebied over diverse methoden van onderzoek. Zoals methoden voor (sociaal)ruimtelijke analyses en analyses van het landschap, het landschapsbeeld en de historie van het landschap. Er is uitgebreid aandacht voor manieren om vast te stellen hoe gebruikers een gebied waarderen, om de ruimtelijke kwaliteit te analyseren en voor methoden van visuele landschapsanalyse met GIS-technieken. Ook wordt ingegaan op onderzoek naar watersystemen en op methoden voor visievorming, zoals het gebruik van referentie- en scenariostudies.

Niet eerder was een boek zo volledig in de beschrijving van praktijkgerichte onderzoeksmethoden in de ruimtelijke planvorming. Een must have voor ruimtelijke planners.

Specificaties

ISBN13:9789077824191
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Uitgever:Landwerk, Uitgeverij
Verschijningsdatum:9-11-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkgericht onderzoek in de ruimtelijke planvorming