Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Intervisie in het onderwijs

een goudmijn

Paperback Nederlands 2017 9789077866443
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

'Intervisie in het onderwijs: Een goudmijn' is de opvolger van de intervisietopper Een pot met goud. Het was tijd voor een update. Uiteindelijk is het gewoon een heel nieuw boek geworden.
De titel: Een goudmijn is gebaseerd op de enthousiaste uitroep van een deelnemer aan een intervisiebijeenkomst. In dit boek wordt het enthousiasme zichtbaar en voelbaar.

De factoren die het succes van een intervisietraject beïnvloeden, worden uiteengezet op een praktische manier. Met de beschreven werkvormen kan een intervisiegroep, al of niet begeleid door een intervisor zelfstandig aan de slag. De intervisor krijgt meer aandacht, aanwijzingen en reflectievragen om zich verder in deze rol te ontwikkelen.

Het accent ligt vooral op de docent, in alle verschillende rollen die hij kan vervullen in de organisatie. Met dit boek kan iedereen verdieping en afwisseling in de intervisie teweeg brengen. Hierdoor wordt het aanwezige, vaak onzichtbare goud in een organisatie, sectie of team zichtbaar en positief inzetbaar gemaakt in het dagelijkse werk

Dit boek is:
- Voor iedereen te gebruiken, voor beginnende en gevorderde intervisiegroepen en intervisoren
- Variërend van turbo- advies tot en met reflectie
- Voorzien van aandachtspunten en valkuilen, voor de deelnemers én de intervisor
- Geordend per doelgroep
- Een praktijkboek, met 3 formats voor thematische intervisie, 3 inbrengformulieren voor de bijeenkomsten en 39 werkvormen
- Gericht op de dagelijkse praktijk van het onderwijs, maar makkelijk te vertalen naar andere sectoren.

Dit boek is o.a. bedoeld voor docenten, begeleiders, leidinggevenden, HRM'ers, lerarenopleiders, coaches, onderwijsconsultants en trainers.

Specificaties

ISBN13:9789077866443
Trefwoorden:intervisie, onderwijs
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:229
Druk:1
Verschijningsdatum:12-12-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Alice de Groot

Alice de Groot heeft een werkleven-lange ervaring als docent / trainer / adviseur in met name het onderwijs en de gezondheidszorg.

Andere boeken door Alice de Groot

Over Gerda Nobel

Gerda Nobel heeft een werkleven-lange ervaring als docent / trainer / adviseur in met name het onderwijs en de gezondheidszorg. Gerda Nobel is mede-eigenaar van Vivace, een bureau voor Consulting, Training en Coaching.

Andere boeken door Gerda Nobel

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Intervisie in het onderwijs