Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De koop-/aannemingsovereenkomst in breed perspectief

Gebonden Nederlands 2014 9789078066378
Verwachte levertijd ongeveer 12 werkdagen

Samenvatting

Deze monografie gaat over de model koop-/aannemingsovereenkomst met de daarbij behorende algemene voorwaarden. Bij de koop en verkoop van (nog te bouwen) nieuwbouwkoopwoningen in Nederland wordt deze modeloverkomst het meest gebruikt.
Overeenkomsten naar dit model werden in het verleden vaak afgesloten met de garantie- en waarborgregeling van het Garantie Instituut Woningbouw (GIW) en daarom ook wel de GIW koop/-aannemingsovereenkomst genoemd. Van de koop-/aannemingsovereenkomst naar dit model bestaat een versie voor eengezinswoningen en een versie voor appartementen.

In dit boek is de model koop-/aannemingsovereenkomst met haar algemene voorwaarden onderworpen aan een rechtsvergelijkend onderzoek. De vraag die daarbij centraal heeft gestaan is hoe de regeling van de koop-/aannemingsovereenkomst en de daarbij behorende algemene voorwaarden zich verhoudt tot het Nederlandse en het Europees verbintenissenrecht. Het boek beschrijft vrijwel alle relevante onderwerpen met betrekking tot de rechtsverhouding tussen verkrijger en ondernemer op basis van de model koop-/aannemingsovereenkomst.

De volgende onderwerpen komen aan bod: inhoud en aard van de overeenkomst, uitleg van de overeenkomst, het sluiten van de overeenkomst, zekerheidstelling en financiering, betaling, subsidies en kostenwijzigingen, de levering van de grond, wijzigingen, de bouwtijd, de oplevering en de aansprakelijkheid van de ondernemer voor tekortkomingen.

Specificaties

ISBN13:9789078066378
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:550
Druk:1
Verschijningsdatum:28-2-2014
Hoofdrubriek:Juridisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Evelien Bruggeman

Mr. E.M. Bruggeman is werkzaam bij het Instituut voor Bouwrecht.

Andere boeken door Evelien Bruggeman

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De koop-/aannemingsovereenkomst in breed perspectief