Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De Risicoprofessional komt eraan

Gebonden Nederlands 2015 9789078440772
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Risico’s zijn altijd en overal. Verkeersongevallen, besmettelijke ziektes, woninginbraken en dalende huizenprijzen liggen op de loer. Door brand, fraude of faillissement kunnen bedrijven schade oplopen. En natuurgeweld, terroristische dreigingen en financiële crises bedreigen onze samenleving. Als individu, organisatie of samenleving worstelen we met allerlei onzekerheden. Bij het omgaan daarmee hebben we vaak behoefte aan bijstand door professionals die verstand hebben van risico: risicoprofessionals.

Risico is een breed begrip en risicoprofessionals vormen een bont gezelschap. Sommige professionals hebben een technische achtergrond, anderen zijn geschoold als financiële dienstverlener of volgden een meer generalistische opleiding. Risicoprofessionals zijn vaak gespecialiseerd in specifieke risico’s en adviseren burgers, zoals bewoners, werknemers, patiënten en klanten, daarover. Maar zij staan ook bedrijven, organisaties en overheden bij in het omgaan met hun risico’s. Zij werken in het bedrijfsleven, bij de overheid, in de zorg, bij een adviesbureau of als zelfstandige zonder personeel.

Dit boek gaat over het omgaan met risico, het bijstaan in risico en het professionaliseren in risico. Het biedt inzicht, inspiratie en handreikingen aan iedereen die zich wil ontwikkelen tot of als risicoprofessional.

Specificaties

ISBN13:9789078440772
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:111
Druk:1
Verschijningsdatum:28-3-2015
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
De Risicoprofessional komt eraan
Martin van Staveren | 28 januari 2016
De Risicoprofessional komt eraan is de titel van een voorpublicatie over omgaan, bijstaan en professionaliseren in risico. Hiermee mikt auteur Walter Zwaard op kritiek van lezers, om daarmee zijn uiteindelijke boek aan te scherpen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Walter Zwaard

Walter Zwaard is adviseur op het gebied van risicomanagement, ongevallenpreventie, gevaarlijke stoffen en arbeidsomstandigheden. Hij publiceert regelmatig over deze onderwerpen en is als docent verbonden aan diverse post-HBO en postdoctorale opleidingen.

Andere boeken door Walter Zwaard

Inhoudsopgave

Voor publicatie
Over dingen die fout gaan
Over dingen die fout kunnen gaan

1. Omgaan met risico
2. Bijstaan in risico
3. Professionaliseren in risico

Dankwoord
Trefwoorden

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De Risicoprofessional komt eraan