Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De geur van kolen

Paperback Nederlands 2013 9789079226108
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Na spraakmakende boeken over De Vriendenrepubliek, het Europees Parlement, de bouwfraude en het kindermisbruik in de katholieke kerk neemt Joep Dohmen nu zijn geboorteplaats Heerlen onder de loep.

Het begint met een koffer met inhoud, nagelaten door zijn ouders. Dohmen gaat op zoek naar zijn familieverhaal. De vader van zijn opa kon niet lezen of schrijven. Zijn opa schopte het tot chef van de administratie van de Staatsmijnen. Zijn vader schreef gedichten.
'De geur van kolen' legt ook bloot hoe steenkolenmijnen, Kerk en autoritaire bestuurders greep hadden op ieders doen en laten. Voor het eerst gingen geheime dossiers open. Zo blijkt burgemeester Marcel van Grunsven, die de stad 35 jaar bestuurde, een verborgen verleden te hebben.

Bovenal is 'De geur van kolen' het wonderlijke verhaal van een arcadisch dorp dat moderne mijnstad werd, en nu kampt met leegloop en verpaupering. Dat alles in één mensenleven. Zo'n snelle opkomst en ondergang, met zulke catastrofale gevolgen, is uniek voor Nederland. Wat ging er fout? Is er nog toekomst?

Specificaties

ISBN13:9789079226108
Trefwoorden:Limburg
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:1
Verschijningsdatum:9-10-2013
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Joep Dohmen

Joep Dohmen (Heerlen, 1960) is sinds de jaren tachtig werkzaam als (onderzoeks) journalist. Hij begon zijn carrière bij het Limburgs Dagblad en De Limburger. Sinds 1999 werkt hij bij NRC Handelsblad. Hij won onder meer de Prijs voor de Dagbladjournalistiek in 1993 toen hij samen met Henk Langenberg schreef over corruptie en vriendjespolitiek in Limburg. In 2008 en 2010 ontving hij De Loep, de prijs van de Vereniging van Onderzoeksjournalisten. In 2010 werd hij samen met Robert Chesal uitgeroepen tot Journalist van het Jaar en in 2011 werd zijn onderzoek naar kindermisbruik in de katholieke kerk bekroond met de H.J.A. Hofland Tegel.

Andere boeken door Joep Dohmen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De geur van kolen