Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Tegenslag benutten

Voordeel uit nadeel

Paperback Nederlands 2020 9789079750108
Voormalig top 100Totaal 27 dagen
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een leven zonder tegenslag bestaat niet. We krijgen er allemaal mee te maken. Alledaagse, kleine tegenslag en helaas ook af en toe grote tegenslag. Hoe je denkt over tegenslag en hoe je ermee omgaat kan enorm veel uitmaken. Er zijn allerlei belemmerende manieren van denken die de kans vergroten dat tegenslag alleen maar meer nadelige gevolgen zal hebben. Maar er zijn ook allerlei manieren van denken die de schadelijke kanten van tegenslag juist kunnen beperken.

In veel situaties kunnen deze laatste manieren van denken je zelfs helpen om voordeel te halen uit tegenslag. Over die manieren kun je lezen in dit boekje. Het menselijk brein is enorm complex en te vergelijken met een parlement waarin allerlei stemmen met elkaar in gesprek zijn. Sommige van die stemmen fluisteren, andere schreeuwen. Helaas zijn het niet altijd de luidste stemmen in je hoofd die het bij het recht eind hebben. Mijn suggestie is om één van de stemmen in je hoofd te ontwikkelen. Dit is stem van een wijze coach die je kan helpen als een vriendelijke en verstandige medestander. Deze interne coach doet dit door het aanreiken van goede vragen, soms relativerende en soms inspirerende inzichten en aanmoedigingen.

Dit boekje kan je helpen die coach te trainen en meer ruimte te geven. Mijn hoop is dat je hierdoor kunt leren om tegenslag beter te benutten.

Specificaties

ISBN13:9789079750108
Trefwoorden:tegenslag
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:100
Druk:1
Verschijningsdatum:14-4-2020
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Coert Visser

Drs. Coert Visser MMC (1963) is arbeids- en organisatiepsycholoog, oplossingsgerichte trainer, coach en blogger. Samen met Gwenda Schlundt Bodien richtte hij in 2002 NOAM op, het netwerk voor oplossingsgericht adviseren en managen. Sinds 1998 is hij lid van de hoofdredactie van www.managementsite.net.

Andere boeken door Coert Visser

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Tegenslag benutten