Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Boekhoudfraude

13 schokkende fraudezaken in binnen- en buitenland

Gebonden Nederlands 2010 9789079872145
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Hoe KPMG, Deloitte, Ernst & Young en PricewaterhouseCoopers fraudes 'niet zagen' en $ 100 miljard 'misten', met fatale gevolgen. De financiële crisis sinds eind 2007 heeft geen einde kunnen maken aan dit macabere spel: het plunderen onder regie van accountants gaat door tot op de dag van vandaag.

In dit boek staan 13 casestudies van boekhoudfraude in binnen- en buitenland, met het accent op de rol van de externe accountant. Waar de 'big four' in hun campagnes en op hun websites spreken van 'het leveren van toegevoegde waarde' (KPMG), 'het bieden van high-quality service' (Ernst & Young), 'het bouwen aan publiek vertrouwen' (PricewaterhouseCoopers) en 'het scheppen van krachtige bedrijfs-oplossingen' (Deloitte) is in werkelijkheid vaak sprake van bedrog op ongekende schaal.
Ruim 5 jaar research ging aan dit boek vooraf.

Specificaties

ISBN13:9789079872145
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:395
Uitgever:Succesboeken
Druk:1
Verschijningsdatum:6-3-2010
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Micha Kat

Micha Kat (1963) heeft zijn sporen verdiend op het gebied van waarheidsvinding en het aan de kaak stellen van witteboordencriminaliteit.

Andere boeken door Micha Kat

Over Pieter Lakeman

Lakeman is vooral bekend geworden door op 1 oktober 2009 spaarders van DSB Bank tot een bankrun op te roepen als gevolg waarvan deze failliet ging. Daarmee wist hij de wanpraktijken van deze bank te beëindigen. Lakeman heeft een groot aantal jaarrekeningprocedures tegen beursvennootschappen gevoerd en vele daarvan gewonnen. Hierdoor heeft hij grote invloed gehad op de accountancy in Nederland. De laatste jaren richt hij zijn pijlen op het bankwezen en voert hij procedures tegen de banken. Pieter Lakeman is auteur van het in 1984 verschenen 'Het gaat uitstekend; zwendel en wanbeleid in het Nederlandse bedrijfsleven' (88.000 exemplaren verkocht). In 1985 schreef hij met medeauteur Pauline van de Ven 'Failliet op krediet; de rol van de banken in Nederland' (64.000 exemplaren verkocht). In 2003 verscheen van zijn hand 'Accountants in de fout'. Daarnaast heeft hij vele andere publicaties op zijn naam. Pas na de val van Lehman Brothers in september 2008 sprak de financiële wereld over de kredietcrisis maar Lakeman schreef al in september 2007 aan de Europese Commissie: ‘Amerikaanse banken hebben niet pas sinds eind vorig jaar maar al jarenlang door het in omloop brengen van onvoldoende gedekte en niet gegarandeerde obligaties het internationale bankwezen ondermijnd.’ Lakeman vroeg daar onderzoek naar te doen en kreeg zijn zin. Lakeman heeft tientallen ondernemingen bij het incasseren van schadeclaims bijgestaan.

Andere boeken door Pieter Lakeman

Inhoudsopgave

Voorwoord Pieter Lakeman
Accountantscontrole nutteloos?

Inleiding Micha Kat
Het begin van de crisis: The numbers game

1: Waste Management, Sunbeam & Cendant
2: Vie d'Or
3: Ahold
4: KPNQwest
5: Lernout & Hauspie
6: Parmalat
7: Hollinger
8: Enron
9: Tyco
10: Xerox
11: WorldCom
12: Andere belangrijke boekhoudschandalen

Slotwoord
Het einde van de economie

Appendix
Accounting voor banken: een macabere poppenkast

Appendix 1
Omvang beschreven fraudezaken

Verantwoording
Verklarende woordenlijst
Genoemde boeken

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Boekhoudfraude