Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik ga coachen (C1)

Coach jezelf als coach. Beginselen, tips en checklists

Gebonden Nederlands 2009 9789079877027
10
Voormalig top 10Totaal 2 dagen
EvergreenTotaal 884 dagen
Verkooppositie 3203Hoogste positie: 8
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Misschien heeft u een opleiding tot coach gehad. Of coacht u al een hele tijd in de praktijk. En misschien heeft u al veel over coaching gelezen. Toch heeft u soms behoefte aan even weer wat basis. Hoe zat het ook weer, wat zijn de belangrijkste tips en valkuilen? Er is bij coaching zoveel belangrijks waar u op moet letten, dat u soms door de bomen het bos niet meer ziet.

Maar niemand wordt een ervaren coach door een boek te lezen, hoe goed dat boek ook is. Ervaring betekent doen, coachingsgesprekken aangaan en van gecoachten leren. En vooral veel missers maken, daarover reflecteren, ervan leren en weer doen. Ervaring opdoen kost tijd.
Dit 'Help!'-boekje moedigt u aan ervaringen op te doen en helpt u uw ervaring vorm te geven om een excellente coach te worden.

'Help! Ik ga coachen' komt van de auteurs die sinds 2003 de 'Scheur je los coachingskalender' voor coaches en gecoachten samenstellen. De scheurkalender met tips, inzichten, checklists en one-liners om in beweging te komen en te blijven.

In 'Help! Ik ga coachen' hebben de auteurs deze en andere inzichten geordend naar onderwerp / vraagstuk om gericht aan de slag te kunnen gaan. Ook hier is de opzet: geen dikke boeken, maar snel inzichten op een rijtje waar u vervolgens uw eigen stijl mee kunt ontwikkelen.

'Help! Ik ga coachen' is vooral een doe-boek voor als u zelf coacht of gaat coachen, als beroep, hoofdactiviteit of functie binnen een organisatie. Benut het actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van. Wees uw eigen coach! Veel plezier en succes!

Specificaties

ISBN13:9789079877027
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:4
Verschijningsdatum:5-2-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Help! Ik ga coachen (C1)
Marius van Rijswijk | 15 maart 2010
Als leidinggevende wil je wellicht meer je medewerkers coachen dan ze daadwerkelijk opdrachten geven, sturen en beïnvloeden. Je wilt dat medewerkers met wat hulp meer uit zichzelf halen. Coachen is dan een manier om leiding te geven. Maar hoe doe je dat? In 'Help! Ik ga coachen' bieden Marijke Lingsma en Aty Boers basisinzichten met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie. 'Help! Ik ga coachen' is onderdeel van de serie Help! Coaching Bibliotheek.
Lees verder

Lezersrecensies

3.6 van de 5
10 stemmen
2
4
2
2
0

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij medeoprichter van adviesbureau Valuebridge en zeer succesvol als auteur. Aty schreef (samen met Marijke Lingsma) diverse boeken, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Ken je eigen motieven en zienswijzen als coach

Basishouding, vaardigheden en competenties

De vier succesfactoren

Start van een coachingstraject

Voortgang in een coachingstraject

Taalgebruik in een coachingsgesprek

Wat een coach een coach maakt

Beruchte valkuilen voor een (beginnende) coach

Tot slot.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik ga coachen (C1)