Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik coach op competenties (C3)

Coach jezelf om te leren. Coachen op competenties. Basisbeginselen, tips en checklists

Ringband Nederlands 2009 9789079877072
Voormalig top 10058 dagen in de Top 100
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Help! Ik coach op competenties' is bedoeld voor coaches, leidinggevende en consultants die bezig zijn met het structureel inrichten van ontwikkelingsgericht competentiemanagement of die handvatten zoeken bij het praktisch invulling geven aan gesprekken in het kader van competentiemanagement. Hiervoor biedt dit Help!-boekje een toolbox met 50 inzichten vanuit allerlei invalshoeken.

Met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie die u meteen kunt toepassen in het coachen op competenties, een cruciaal instrument bij het op elkaar afstemmen van de ontwikkeling van medewerkers en de doelstellingen van de organisatie. Benut dit boek actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van.

Specificaties

ISBN13:9789079877072
Taal:Nederlands
Bindwijze:ringband
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2009
Hoofdrubriek:Coaching en trainen

Expertrecensies (1)

Help! Ik coach op competenties (C3)
Marius van Rijswijk | 16 maart 2010
Uit onderzoek blijkt dat 25% van de managers het lastig vindt om goede omschrijvingen en afspraken op papier te zetten. Ook leert de ervaring dat competentiemanagement alleen succesvol is als dit ontwikkelgericht wordt toegepast in plaats van mechanisch en beoordelend. Marijke Lingsma en Aty Boers beogen met 'Help! Ik coach op competenties' een instrumentarium te bieden om beter te leren coachen op competenties.
Lees verder

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

2.0 van de 5
3 stemmen
0
0
1
1
1

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is organisatiekundige, coach en trainer met meer dan twintig jaar ervaring in grote verandertrajecten. Ze is mede-oprichter van adviesbureau Valuebridge (2011) in Amsterdam waar zij organisaties ondersteunt bij het realiseren van betekenisvolle -identiteitsgedreven- transities. Ze ontwikkelde samen met Marijke Lingsma de post-HBO leergang Agile-lean teamcoaching waarbij haar expertise op het gebied van procesverbetering, organisatieverandering en lean en agile verbonden wordt met de principes van (organisatie)coaching en zelforganisatie. Samen schreven ze het boek ‘De 10 principes van agile-lean teamcoaching’ en ’75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching’. Daarnaast is Aty auteur van Het BPM-Boek, De Coachingskalender en de Help Coachingsbibliotheek.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Wat competenties wel en niet zijn
De basis: Goed ingericht competentiemanagement
Basis voor coachen op competenties
Het competentiegesprek
Diverse methoden
Op maat coachen op competenties
Specifieke competenties ontwikkelen
Praktijksituaties
Reflectie

Bronnen en links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik coach op competenties (C3)