Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Help! Ik leid een verandering (L3)

Coach jezelf bij het sturen van veranderprocessen. Inzichten, tips en checklists

Gebonden Nederlands 2009 9789079877171
Verkooppositie 2406Hoogste positie: 231
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

'Help! Ik leid een verandering' is bedoeld voor coaches, leidinggevenden en consultants die te maken hebben met het ondersteunen van teams, afdelingen of zelfs hele organisaties in het doormaken van veranderingen.
Veranderprocessen vragen om aandacht, begeleiding en goede communicatie. Maar hoe doet u dat praktisch? Tegen welke hobbels loopt u aan en hoe gaat u daar het beste mee om? Wat betekent het eigenlijk voor uzelf om als veranderaar actief te zijn.
Voor dit soort vragen biedt dit Help!boekje een toolbox met 50 inzichten vanuit allerlei invalshoeken. Met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie die u meteen kunt toepassen in het veranderingstraject waarmee u te maken heeft. Benut dit boek actief en maak er uw eigen unieke denk-, doe- en naslagwerk van.

'Help! Ik leid een verandering' komt van dezelfde auteurs die sinds 2003 de Scheur je los coachingskalender samenstellen. De auteurs hebben hun inzichten geordend naar onderwerp/ vraagstuk zodat u gericht aan de slag kunt gaan.

Specificaties

ISBN13:9789079877171
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:128
Druk:1
Verschijningsdatum:14-8-2009
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Help! Ik leid een verandering (L3)
Marius van Rijswijk | 19 mei 2010
Als leidinggevende, manager of coach kunt u betrokken zijn bij een veranderingsproces. Om mislukking te voorkomen is het essentieel om aandacht te besteden aan veranderingen in houding, gedrag en opvattingen van mensen. Een echt veranderingsproces kent alleen maar een begin, laten Marijke Lingsma en Aty Boers zien. 'Help! Ik leid een verandering' biedt basisinzichten met checklists, reminders, tips en achtergrondinformatie.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marijke Lingsma

Marijke Lingsma is oprichter en ex-directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, nu mastercoachopleider, en wordt binnen het coachvak gezien als toonaangevend en inspirerend. Ze is auteur van diverse succesvolle boeken over coaching. Als systeemdenker kijkt ze integraal naar organisaties: naar het grotere geheel, in plaats van naar de afzonderlijke delen.

Andere boeken door Marijke Lingsma

Over Aty Boers

Aty Boers is directeur van opleidingsinstituut Coach Boulevard, organisatiekundige, coach en trainer. Ze is al meer dan 20 jaar betrokken bij grote verandertrajecten, op het raakvlak van business en ICT. Daarnaast is zij medeoprichter van adviesbureau Valuebridge en zeer succesvol als auteur. Aty schreef (samen met Marijke Lingsma) diverse boeken, waaronder De 10 principes van agile-lean teamcoaching en 75 werkvormen voor agile-lean teamcoaching.

Andere boeken door Aty Boers

Inhoudsopgave

Opbouw

Hoe organisatie veranderen
Algemene succesfactoren bij veranderen
Je competenties als veranderaar ontwikkelen
Als veranderaar effectief communiceren en beïnvloeden
De fasen in een vernieuwingsproces: Dromen
De fasen in een vernieuwingsproces: Denken
De fasen in een vernieuwingsproces: Durven
De fasen in een vernieuwingsproces: Doen
Afronding

Bronnen en links

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Help! Ik leid een verandering (L3)