Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De eekhoorn die in de boom klimt

Over roeping en blokkerende emoties bij loopbaankeuzes

Paperback Nederlands 2014 9789080964938
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Een mens kan tijdens zijn leven ongemerkt het contact verliezen met zijn oorspronkelijke, ware talenten en drijfveren. Dit kan een flinke belemmering vormen voor het vinden van persoonlijk geluk en het ontwikkelen van een bevredigende loopbaan.

Een belangrijke taak van een loopbaancoach is dan ook het onderzoeken wat iemands oorspronkelijke talenten en drijfveren zijn. Annet Brinkhuis ontdekte in haar praktijk als loopbaan- en persoonlijke coach dat een aantal terugkerende thema's verantwoordelijk zijn voor het verbergen van de ware drijfveren van haar cliënten. In De eekhoorn die in de boom klimt beschrijft zij op heldere wijze deze thema's en toont ze aan hoe ze onbewust onze persoonlijke en professionele keuzes beïnvloeden.

Vervolgens biedt Annet Brinkhuis een praktisch kijkje in haar 'gereedschapskist': welke oplossingen of methodes zijn er om het thema inzichtelijk te maken? Met bijvoorbeeld een schrijfopdracht, een tekenopdracht of een gesprek kan de cliënt zich bewust worden van zijn belemmerende thema. Dit is voor hem de eerste, belangrijke stap om zich van deze belemmering te bevrijden en zo ruimte te creëren om zijn oorspronkelijke talenten en drijfveren te ontwikkelen.

Specificaties

ISBN13:9789080964938
Trefwoorden:coaching, talent, loopbaan, werk
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:110
Uitgever:S2 uitgevers
Druk:1
Verschijningsdatum:25-10-2014
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan

Expertrecensies (1)

De eekhoorn die in de boom klimt
Christel Deckers | 5 december 2014
‘De eekhoorn die in de boom klimt’ is het eerste boek van Annet Brinkhuis. Zij schrijft op basis van haar ervaringen als opleider en coach en als directeur-opleider over roeping en blokkerende emoties bij loopbaankeuzes.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
11 stemmen
11
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Annet Brinkhuis

Annet Brinkhuis heeft ruim vijftien jaar ervaring als coach voor loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. De laatste zeven jaar is zij directeur-opleider van Annet Brinkhuis Opleidingen in Bussum. Zij sprak honderden mensen over hun talenten en passies, ging met hen op zoek naar de reden waarom zij vastliepen in hun werk en begeleidde velen van hen naar een nieuwe baan.

Andere boeken door Annet Brinkhuis

Inhoudsopgave

Inleiding

1. Roeping
2. Gedresseerd
3. Loyaliteit
4. Prestatiedrang
5. Zorgdrang
6. Angst
7. Boosheid
8. Motivatie om te veranderen
9. Persoonlijke ontwikkeling

Literatuurlijst
Dankwoord
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De eekhoorn die in de boom klimt