Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkboek voor procesmatig veranderen

Hoe krijg ik het door mij gewenste proces gedraaid?

Paperback Nederlands 2009 9789081284417
Voormalig top 100Totaal 21 dagen
Niet leverbaar.

Samenvatting

Weer een boek over veranderen, daar is wel alles over opgeschreven, zou u zeggen? Inderdaad, over veranderen zijn vele, goede boeken geschreven. Denk bijvoorbeeld aan het standaardwerk van John Kotter, 'Leiderschap bij verandering', over hoe een veranderproces te plannen. En kijk eens naar het werk van William Bridges, 'Managen van transities', over de psychologie van de verandering, het proces wat de mensen doormaken die een verandering ondergaan. Of zie het boek van Sue Craig, 'Make your mark!', over beïnvloeding in organisaties om verandering vanuit geen of weinig positiemacht te creëren.

Het bijzondere aan dit boek is dat het een praktijkboek is. Dit onderscheidt het van theorie, modellen en inzichten en is daarop aanvullend. Het 'Praktijkboek voor procesmatig veranderen' gaat over het hoe. Welke interventie zal ik doen, op welk moment en hoe doe ik dat dan? Het bevat een circa 160 concrete workshops, oefeningen en teamopdrachten die de auteurs in hun eigen adviespraktijk hebben ontwikkeld in de afgelopen tien jaar.

Het boek is bedoel voor leidinggevenden, collega organisatieadviseurs, maar bovenal ook voor die professionals die adviseren als tweede beroep hebben: de HRM-adviseur, de marketingmanager, de ICT-professional, de businessanalist, en de controller die in een organisatie werkt en waarvoor adviseren een substantieel onderdeel van zijn/haar werkzaamheden vormt.

Dit boek bevat zes invalshoeken, die de meeste onderwerpen omvatten die bij een verandering van enige omvang aan de orde zijn. Deze invalshoeken zijn in het model voor procesmatig veranderen geïntegreerd.

In dit boek geven de auteurs hun visie op het procesmatig sturen van veranderingsprocessen. Kenmerken hiervan zijn het procesmatige karakter; een verandering valt niet als een project te plannen, maar wel als een proces. Een tweede kenmerk is het iteratieve karakter, in die zin dat in de fasen wel een volgordelijkheid zit (begin bij de mensen en cultuur en niet bij de structuur), maar dat tijdens het veranderingsproces meerdere malen op iedere fasen teruggekomen zal (moeten) worden.

Als u morgen een workshop wilt organiseren, een teamdag, of een managementdag op de hei, dan treft u in dit boek altijd een praktisch bruikbaar voorbeeld aan om het gesprek op het benodigde niveau te brengen.

Specificaties

ISBN13:9789081284417
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:480
Uitgever:Elfpress
Druk:2
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

Praktijkboek voor procesmatig veranderen
Ilja Jacobs | 17 oktober 2008
'Hoe' gaat u de veranderingen in uw organisatie aanpakken en welke oefeningen, workshops en opdrachten kunt u daarbij inzetten? Hierom draait het 'Praktijkboek voor procesmatig veranderen' van Gert Anbeek, Patrick Lybaert en Harry de Weerd. U krijgt verschillende interventies aangereikt voor een sessie met het management over bijvoorbeeld strategie en klantengroepen. Deze zijn kort en bondig uitgelegd en goed gedocumenteerd met referenties. Voor alle adviseurs een boeiend naslagwerk dat de mogelijkheid biedt om eens een andere interventie uit te kiezen dan uw normale repertoire! Een aanrader!
Lees verder

Lezersrecensies

3.8 van de 5
10 stemmen
2
4
4
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Gert Anbeek

Gert Anbeek is afgestudeerd psycholoog en marketeer. Heeft in diverse commerciële en management-functies gewerkt onder anders bij OCE van der Grinten, Force consultancy en Erasmus/RSM. Hij heeft een eigen adviesbureau, Force, geleid en later verkocht. Binnen de executive opleidingen van de Erasmus Universiteit en later Rotterdam School of Management (RSM) was hij verantwoordelijk voor de leiderschapstrainingen. Tevens is Gert Anbeek oprichter van Executive Leadership Foundation (ELF) dat een netwerk van uitmuntende docenten vertegenwoordigt. Zijn stijl kenmerkt zich door 'doe maar gewoon' en dat gekoppeld aan een ongebruikelijke scherpte in beoordeling van managementprocessen, bedrijfssituaties en personen. Gert Anbeek heeft samen met Harry de Weerd het curriculum van de ELF Consulting Academy opgesteld. Hij voert regelmatig managementadvieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers.

Andere boeken door Gert Anbeek

Over Patrick Lybaert

Patrick Lybaert is als psycholoog afgestudeerd. Heeft gewerkt in het bedrijfsleven bij o.a. BBL, Banque Bruxel Lambert. Hij is een internationaal veel gevraagd toptrainer op het gebied van leiderschap, teamprocessen en veranderingsmanagement. Patrick begeleidde reeds vele organisaties in hun ontwikkeling. Als trainer wordt Patrick gevraagd vanwege zijn deskundigheid in het creëren van urgentie voor verandering en de eisen die veranderingen stellen aan het management van organisaties. De ontwikkeling van persoonlijk en zakelijk leiderschap in al haar facetten boeien Patrick zeer. Patrick is een partner in ELF en daarnaast trainer bij MCE, Erasmus/RSM, Danish Leadership Institute. Patrick is een boeiend spreker in zowel het Nederlands, Vlaams, Frans, als in het Engels.

Andere boeken door Patrick Lybaert

Over Harry de Weerd

Harry de Weerd is afgestudeerd marketeer. Hij heeft in verschillende commerciële, marketing- en managementfuncties gewerkt, in de ICT-sector bij Burroughs/Unisys, BSO en AtosOrigin. Na zijn ervaring in het adviesvak te hebben opgedaan als adviseur, practice manager en directeur Consulting, heeft hij in 2000 zijn eigen adviesbureau opgericht onder de naam Envisioning (zich voorstellen). De Weerd is partner in ELF en was als docent bij Erasmus/RSM werkzaam in de vakgebieden strategie, veranderings-, management- en adviesvaardigheden. Hij staat bekend om zijn boeiende en levendige stijl van werken en brengt scherpte in de dialoog waar dat helpend is. Harry de Weerd voert naast zijn trainingsactiviteiten management- advieswerkzaamheden uit bij gerenommeerde opdrachtgevers en kan van daaruit aansluiting maken bij de praktijksituatie.

Andere boeken door Harry de Weerd

Inhoudsopgave

Voorwoord

Procesadvisering en beïnvloeding
1. Cultuur, samenwerking en teams
2. Visie en strategievorming
3. Leiderschap en sturing
4. Klantrelaties en productportfolio
5. Processen, systemen en organisatie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek voor procesmatig veranderen