Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Managing Cultural Dynamics

Paperback Engels 2009 9789081449410
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Werken in een interculturele omgeving, binnen Nederland of daarbuiten, geeft een unieke dynamiek aan teamwerk, een dynamiek die ervoor zorgt dat multiculturele teams excelleren of onderpresteren. Verschillen kunnen creativiteit doen bloeien, maar zorgen ook voor onzekerheid. En dat is spannend, soms zelfs bedreigend omdat de machtsbalansen gaan schuiven. Goed leiderschap is dan noodzakelijk. Maar hoe stuurt u als leider de culturele dynamiek in een groep? En waar moet u op letten?

'Managing Cultural Dynamics' geeft antwoord op deze vragen. Jitske Kramer biedt geen recept voor unieke situaties, maar ontwikkelt een helder model om de dynamiek in een team te sturen, en laat zien hoe u een teamcultuur kunt creëren die prettig, passend en effectief is. Het resultaat: onderling vertrouwen, participatie en teamloyaliteit; noodzakelijke ingrediënten voor excellent teamwerk.

Dit is de vertaling van 'Normaal is anders!'

Specificaties

ISBN13:9789081449410
Taal:Engels
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:198
Druk:1
Verschijningsdatum:31-3-2010
Hoofdrubriek:Leiderschap

Verschijningsdata

De verschijningsfrequentie en verschijningsdata zijn nog niet bekend

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
2
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Jitske Kramer

Drs. Jitske Kramer is corporate antropoloog, spreker, ondernemer, facilitator. Oprichter van HumanDimensions. Trainer van het jaar 2013. Auteur van 'Normaal is Anders', 'Deep Democracy - de wijsheid van de minderheid', 'Wow! Wat een verschil', 'Jam Cultures', 'De Corporate Tribe' (managementboek van het jaar 2016), 'Building Tribes' (shortlist managementboek van het jaar 2019), 'Jam Cultures (2019) en 'Werk heeft het gebouw verlaten' (2020). Jitske Kramer reist de wereld over om te leren van traditionele healers, leiders, verrassende innovators en willekeurige voorbijgangers. Ze kijkt naar de wereld en organisaties door het oog van een antropoloog. Culturele antropologie is de discipline die zich afvraagt wat het betekent om mens te zijn tussen mensen in organisaties en daarbuiten. Ze bracht Deep Democracy in 2012 naar Nederland en verzorgt hier samen met een team van instructors vele trainingen in. “Jitske Kramer is een van de beste sprekers van Nederland. Verbindend, heeft humor, is onbevangen en energiek. Ze prikkelt je om stevig te nadenken en je stem te laten horen. Met flair en met lef zoekt ze de diepgang op. Op zoek naar verrassende nieuw inzichten en praktische toepasbaarheid. Verbindend en daadkrachtig.”

Andere boeken door Jitske Kramer

Inhoudsopgave

Preface

Introduction

Chapter 1
Starting points for intercultural teamwork

Chapter 2
The background of cultural dynamics

Chapter 3
The impact of culture on teamwork

Chapter 4
Intervention to facilitate the proces of opening up

Chapter 5
Regulating mechanisms of exclusion

Chapter 6
Preventing and solving cultural misunderstandings

Chapter 7
Intercultural competences for leaders

Appendix 1 - Sample questions for a cultural dialogue
Appendix 2 - Quick scan cultural dynamics
Appendix 3 - Globally distributed teams

Notes
Recommended reading
Acknowledgments
About the author
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managing Cultural Dynamics