Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuwe leiders gevonden

De essentie en dagelijkse praktijk van het nieuwe leiderschap

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2011 9789081814317
Direct te downloaden

Samenvatting

'Het tijdperk der reuzen is voorbij'

Het is tijd voor ander, nieuw leiderschap. De grote vraag is niet of Nieuw Leiderschap nodig is, maar hoe het eruit ziet. Hoe kan je als leider de omslag van angst naar vertrouwen, van imago naar authenticiteit, van sturen op de inhoud naar sturen op visie en resultaten maken?

In dit boek laat Tica Peeman zien hoe leiders dit kunnen doen. Deel 1 bestaat uit vijftien 'blog-achtige' hoofdstukken die de essentie van Nieuw Leiderschap weergeven. In deel 2 volgen acht voorbeelden van Nieuwe Leiders: geobserveerd en geïnterviewd door Tica Peeman wordt helder hoe Nieuw Leiderschap in de dagelijkse praktijk eruit ziet.

Dit boek biedt een compleet beeld van Nieuw Leiderschap: zowel de analyse ervan als de praktische voorbeelden. Nieuw Leiderschap is inspirerend dichtbij!

Het boek is echt een boek van deze tijd. Geschreven in co-creatie met veel mensen, met gebruikmaking van sociale media om aan Nieuwe Leiders en feedback te komen, in eigen beheer uitgegeven en authentiek door onder andere foto's van haar eigen kinderen te gebruiken.

'Ik hoop leiders te inspireren om de omslag naar Nieuw Leiderschap te maken omdat leiding geven een prachtige baan is als je daarmee mensen boven zichzelf uit kan doen stijgen.' Tica Peeman

Specificaties

ISBN13:9789081814317
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:160
Uitgever:VIStrainingen
Druk:1
Verschijningsdatum:12-12-2011
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Expertrecensies (1)

Nieuwe leiders gevonden
Dick Bos | 5 januari 2012
De veranderende wereld heeft behoefte aan Nieuw leiderschap. Tica Peeman schetst het beeld van Nieuw leiderschap in de praktijk mede aan de hand van opgedane ervaringen door met acht inspirerende mensen mee te lopen. Het boek ademt de ambitie van de auteur uit om haar droom te verwezenlijken om Nieuw Leiderschap te helpen zich te ontwikkelen. De vraag is echter hoe je met deze Nieuwe leiderschapstijl om kunt gaan in tijden van economische recessie of maatschappelijke onrust. Een mooie uitdaging voor de auteur om daar, in een volgend artikel of boek, op in te gaan!
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
14 stemmen
12
0
1
1
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Tica Peeman

Tica Peeman (1970) is bestuurskundige en heeft enkele jaren gewerkt binnen de overheid en bij de politie. Sinds 2000 is ze directeur/eigenaar van trainingsbureau VIStrainingen. In 2005 verscheen haar eerste boek 'Heb Lef, durf te veranderen!' waarvan sindsdien ruim 5000 exemplaren zijn verkocht. Peeman traint mensen op het gebied van leidinggeven, communicatie en persoonlijk leiderschap (met LEF leven!). Ze is tevens voorzitter van stichting Smarti!, een organisatie die vakanties organiseert voor jongeren met een lichamelijke handicap en oprichter van de 'I Trust U foundation'. Zie voor info: www.vistrainingen.nl, www.tiex.nl, www.smarti.nl en www.itrustu.nl.

Andere boeken door Tica Peeman

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

1. Van Taylor naar 'tailor made'
2. Van sturen op inhoud naar sturen op visie en resultaten
3. Van adviseren naar coachen
4. Van angst naar vertrouwen
5. Van tegenstander naar voorbeeld
6. Van imago naar authenticiteit
7. Van ik naar wij; van vergelijken naar verbinden
8. Van dominant naar bescheiden
9. Van afwezig naar aanwezig
10. Van commanderen naar communiceren
11. Van negatie f naar positief (samen met Onno Hamburger)
12. Van specialistisch naar holistisch
13. Van winstgedreven naar waardengedreven
14. Van ongenaakbaar naar kwetsbaar
15. Van veel naar weinig managers, van weinig naar veel leiderschap

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Nieuwe leiders gevonden