Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , e.a.

Beter spelen en bewegen met kleuters

Van kennisbasis tot basiskennis

Gebonden Nederlands 2016 9789082584103
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit boek leert je hoe je op een verantwoorde manier bewegingsonderwijs kunt geven met kleuters. Dankzij de vele foto's en praktische voorbeelden is het een zeer toegankelijk boek.

Waarom kiezen voor Beter spelen en bewegen met kleuters?
- praktische handvatten voor het verzorgen van bewegingsonderwijs
- informatief en verrijkend
- geschikt voor studenten en ervaren (vak)leerkrachten
- handige ondersteunende website

In tien hoofdstukken is er aandacht voor wat een kleuter is en hoe hij leert, maar ook voor het belang van bewegingsonderwijs en de plek ervan in een organisatie. Het boek gaat in op de leerkracht en de leer-kracht van het kind, op het motorisch-didactisch leermodel en op de invulling van de leerlijnen.

Ook beschrijft het de brede context voor de groepen 1 tot en met 8 en biedt het praktische handvatten voor de vormgeving en uitvoering van het bewegen buiten de gymzaal en het speellokaal.

Je krijgt:
- het boek; 'Beter spelen en bewegen met kleuters';
- een digitale leeromgeving met veel bonusmateriaal;
- tips, filmfragmenten en eye-openers;
- een geaccrediteerde online cursus;
- lesvoorbeelden en direct toepasbare kennis;
- toegang accrediterende toets van 30 registratiepunten;
- een community voor professionals die werken met het jonge kind waar je al je vragen kunt stellen;
- toegang tot het kleuterplatform.

Specificaties

ISBN13:9789082584103
Trefwoorden:spelen, bewegen, kleuters
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:504
Druk:1
Verschijningsdatum:20-9-2016
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Mariska Beenhakker

Na haar opleidingen aan het CIOS in Goes en de Academie voor Lichamelijke Opvoeding is Mariska Beenhakker (1969) werkzaam binnen verschillende vormen van bewegingsonderwijs. Mariska is oprichter en mede-eigenaar van Thema, spelen met gedrag. Naast de gymzaal heeft zij van verschillende grootschalige bewegingsprojecten ook de andere kant gezien. Binnen de projecten ‘Jeugd in Beweging’ in de provincie Zeeland en ‘Lekker Fit!' in de gemeente Rotterdam was zij als projectleider in de voorwaardenscheppende sfeer actief. Als coördinator was zij gesprekspartner van directies van basisscholen om het project zowel op inhoud als uitvoering aan te sturen. Binnen het projectleiderschap fungeerde zij als aanjager, organisator, planner, begeleider en voorlichter richting schoolteams en vakleerkrachten bewegingsonderwijs. De kracht van Mariska is dat zij niet lijkt op Theo. Haar manier van werken kenmerkt zich door duidelijkheid, een persoonlijke manier van begeleiden, structuur en een open ‘er mag gelachen worden’ sfeer. Doortastend in groepsprocessen en nieuwsgierig naar individuele mogelijkheden en beweegredenen van deelnemers. De link met de praktijk blijft voor haar heel belangrijk. Wekelijks nog geeft zij met veel plezier bewegingslessen aan haar eigen groepen in Rotterdam Noord. Mariska volgt met enige regelmaat opleidingen en bijscholingen bij anderen om tot nieuwe inzichten en invalshoeken te komen. Nieuwe perspectieven en opgedane ervaringen integreert ze in haar eigen lessen en trainingen.

Andere boeken door Mariska Beenhakker

Over Theo de Groot

Theo (1960) heeft vele jaren ervaring met het trainen en begeleiden van mensen en het ondersteunen van teams en organisaties. Hij is oprichter en mede-eigenaar van Thema, spelen met gedrag. Een achtergrond binnen de psychologie en het bewegen heeft ertoe geleid dat hij veelal anders aankijkt tegen het begeleiden en aansturen van mensen. Snel schakelend tussen theorie en praktijk. Niets is zo theoretisch als een goede praktijk en niets is zo praktisch als een goede theorie. Theo is zeer enthousiast en toegewijd bij het geven en verder ontwikkelen van cursussen en trainingen. Zijn dynamische en soms enigszins onorthodoxe stijl kenmerkt zich door motivatie, uitdagend leiderschap en confrontatie. Gefascineerd door de individuele mogelijkheden en groepsprocessen is hij steeds op zoek naar de ‘succesfactoren’ binnen trainingen en opleidingen. Waarin zit het verschil tussen mensen die hun dromen en plannen wél realiseren en degenen die dit niet doen? Sinds 2005 is hij als externe deskundige in verschillende functies - vakdocent, opleider, ontwikkelaar en adviseur - betrokken of werkzaam bij: - INHOLLAND, school of education Rotterdam en Zoetermeer; - Centrum Onderwijs Ontwikkeling Breda; - Sporthogeschool Fontys Tilburg; - Avans +, improving professionals Brabant; - Le Bon Départ Utrecht; - SPON OnderwijsAdviesGroep Dordrecht - NCOI - Gemeente Rotterdam, dienst ‘Sport en recreatie’.

Andere boeken door Theo de Groot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beter spelen en bewegen met kleuters