Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken

Paperback Nederlands 2016 9789082595703
Verkooppositie 292Hoogste positie: 275
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Dit heldere basisboek is geschreven voor professionals die grip willen krijgen op polarisatie in de dagelijkse praktijk. Of het nu gaat om politie, rechtspraak, onderwijs, of we nu burgemeester zijn, leerkracht of journalist; we hebben visie, inzichten en handvatten nodig in een tijd waarin polarisatie - wij-zij denken - zich als een rode draad door politiek en samenleving rijgt.

Het boek levert eye-openers en beschrijft in drie delen wat we moeten weten om een polarisatiestrategie te ontwikkelen en toe te passen. Het eerste deel behandelt de dynamiek van polarisatie, waarna in het tweede deel het conflict; 'het kleine broertje van polarisatie' aan bod komt. Doorspekt met praktische voorbeelden komen de grondpatronen in ons handelen en denken aan bod, naast de mensbeelden die ons daarbij parten spelen.

In het derde deel wordt de gereedschapskist - hier al toegerust met inzichten - aangevuld met praktische handvatten. Wat is er nodig voor depolarisatie? Wat zijn de mogelijkheden in de preventiefase, de interventiefase, de bemiddelingsfase en de verzoeningsfase van polarisatie & conflict? Hoe hanteren we daarbij dialoog? En wat zijn de valkuilen? Polarisatiestrategie vraagt om een juiste timing en een afgewogen inschatting van alle krachten. Het denkkader van Bart Brandsma biedt een werkbare en nieuwe benadering, waarmee we onze onmacht in polarisatie kunnen verruilen voor een bewuste polarisatiestrategie en een kundig inzetten van mediative speech en mediative behaviour. Het sluit vervolgens af met twee invalshoeken die niet kunnen ontbreken in een boek over wij-zij denken, hoe hangt radicalisering samen met polarisatie en hoe staat het met de zo noodzakelijke koerswijziging binnen een specifieke en voor polarisatie zeer belangrijke beroepsgroep; de journalistiek?

De inzichten krijgen een praktische vertaling en de handvatten zijn in de praktijk met en door professionals ontwikkeld. De tekst in dit basisboek is voorzien van heldere modellen.

Specificaties

ISBN13:9789082595703
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:124
Uitgever:BB in Media
Druk:1
Verschijningsdatum:1-11-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bart Brandsma

Bart Brandsma is filosoof, trainer en consultant. Na een studie politieke en sociale filosofie werkte hij als journalist en documentairemaker voor onder meer Filosofie Magazine, Amnesty International en de publieke omroep. Hij schreef het boek ‘De hel dat is de ander’ en vanuit zijn organisatie Inside Polarisation traint hij tal van professionals in het omgaan met polarisatie.

Andere boeken door Bart Brandsma

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Polarisatie. Inzicht in de dynamiek van wij-zij denken