Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Het recht van de snelste

Een radicaal andere kijk op onderweg zijn

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2020 9789083000725
Direct te downloaden

Samenvatting

Steekt een hert de weg over of rijden wij dwars door zijn bos heen? Waarom moeten we op een knopje drukken als we de straat over willen steken? En hoe kan het dat we steeds sneller reizen, maar geen seconde eerder thuis?

Van files tot fietssnelwegen, van drempels tot deelauto’s: hoe we ons verplaatsen heeft enorme invloed op de inrichting van onze straten, onze steden én onze samenleving. Het bepaalt zelfs hoe we met elkaar omgaan.

In dit boek gaan journalist Thalia Verkade en wetenschapper Marco te Brömmelstroet op zoek naar een antwoord op die ene belangrijke vraag: van wie is de straat? Ze ontdekken dat het verkeer onze publieke ruimte heeft overgenomen – en laten zien dat een radicaal andere inrichting mogelijk is.

'Thalia Verkade is er zo eentje die verder graaft waar anderen ophouden, en uiteindelijk met de meest prachtige en vooral verrassende ontdekkingen en inzichten weer boven komt. Lees alles wat zij schrijft.' - Joris Luyendijk

'Thalia Verkade bezit de gave om opnieuw te kijken naar dingen die je dacht te kennen. Zoals je eigen straat, fiets of leven. Dit boek is een aanstekelijk pleidooi voor een rustiger, rijker leven.' - Arjen van Veelen, schrijver

'Ook feiten over de publieke ruimte zijn op normen gebaseerd. Dat laat dit inzichtgevende boek goed zien.' - Trudy Dehue, wetenschapsonderzoeker

Specificaties

ISBN13:9789083000725
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:254
Druk:1
Verschijningsdatum:25-5-2020
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Thalia Verkade

Thalia Verkade (1979) schrijft voor De Correspondent over een simpele en tegelijkertijd complexe vraag: hoe kan het dat we in de moderne tijd wel steeds sneller gaan, maar onze reistijd toch niet afneemt? En wat is onderweg zijn nog meer, behalve van punt A naar punt B komen?

Andere boeken door Thalia Verkade

Over Marco te Brömmelstroet

Marco te Brömmelstroet (1980) is planoloog hoogleraar Toekomst en van Stedelijke Mobiliteit en directeur van het Urban Cycling Institute van de Universiteit van Amsterdam. als wetenschapper onderzoekt hij de relaties tussen mobiliteit, de stad en de samenleving.

Andere boeken door Marco te Brömmelstroet

Inhoudsopgave

Proloog

I. De straat is van iedereen
Waarom is onze publieke ruimte een verkeersruimte geworden?

II. Pas op: spelende kinderen
Hoe veranderde de auto onze leefomgeving?

III. Het verhaal dat niet wordt verteld
Wie zijn de slachtoffers van dit systeem?

IV. Op de automaitsche piloot
Waar komen we uit als we zo doorgaan?

V. Verkering
Wat gebeurt er als je het anders probeert te doen?

Epiloog
Over dit boek
bronnen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het recht van de snelste