Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting

Vliegen zonder te zweven

De reisgids waarmee je de sprong van denken naar voelen maakt

Paperback Nederlands 2020 9789083079592
10
Voormalig top 10Totaal 26 dagen
Voormalig top 100Totaal 93 dagen
Verkooppositie 1914Hoogste positie: 6
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
20,-
15,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Ben jij je bewust van de rol die je gevoelens spelen in je leven?
Weet je dat ze je keuzes beïnvloeden?

Iets op je lever hebben, je gal spuwen, van je hart geen moordkuil maken. De uitspraken die emoties verbinden aan een orgaan of lichaamsdeel zijn talrijk. Niet voor niets. Emoties nestelen zich in ons lichaam. Maar we luisteren er nauwelijks naar. Wanneer ons hart sneller klopt in een lastig gesprek of we een brok in onze keel voelen bij slecht nieuws, negeren we dat liever. Zonde, want juist daar zijn antwoorden te vinden.

In Vliegen zonder te zweven lees je hoe je die antwoorden kunt vinden. Je krijgt een kijkje in de dagelijkse praktijk van een psycholoog die tevens yogadocent is. Je leest hoe het helpt om juist wel naar de signalen van ons lichaam en alles wat we voelen te luisteren. Hoe stress zich vastzet in ons lichaam en we dus in dat lichaam de sleutel kunnen vinden om met die stress om te gaan. Persoonlijke ervaringen van de psycholoog worden afgewisseld met verhalen van haar cliënten waar je jezelf gegarandeerd in herkent.

In dit boek reis je mee naar verre oorden, maar vooral naar reizen van mensen die weer naar hun lichaam gaan luisteren. Mensen die te druk waren in hun hoofd en weer gaan voelen. En daardoor kunnen genieten. Van de dingen die er echt toe doen. Een boek vol praktische verdieping.

Om zelf ook die sprong van denken naar voelen te maken, vind je in dit boek in elk hoofdstuk praktische tips. Tips hoe beter naar je lichaam te luisteren en in verbinding te blijven met jezelf. Tips hoe je emoties als boosheid en verdriet juist kunt gebruiken om jezelf beter te leren kennen. En zo bewustere keuzes kunt maken. Ook krijg je tips over hoe op je werk om te gaan met emoties, met aparte tips voor leidinggevenden.

Van denken naar bewust voelen. Om vervolgens bewust te besluiten wat jij wilt. Doen wat goed VOELT.

Specificaties

ISBN13:9789083079592
Trefwoorden:denken, gevoelens
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:144
Uitgever:Vositivity
Druk:1
Verschijningsdatum:13-11-2020
ISSN:

Expertrecensies (3)

Vliegen zonder te zweven – Emoties hanteren in roerige tijden
Franca Gribnau | 24 september 2020
In deze uitzonderlijke periode, waar zoveel op ons afkomt, is het belangrijker dan ooit om goed te zorgen voor je vitaliteit en veerkracht. En precies op dit moment verschijnt Vliegen zonder te zweven: een boek over balans houden in roerige tijden en omgaan met emoties. 
Lees verder
Vliegen zonder te zweven - 'Nuchter aan de slag met gevoel en emoties'
Liesbeth Tettero | 10 september 2020
Voor veel mensen is het lichaam een handig vervoermiddel om hun hoofd van A naar B te brengen voor het nodige denkwerk. Emoties zijn het ondergeschoven kindje, hoogst vervelend en op het werk bijzonder onprofessioneel. Psycholoog en yogadocent Ester de Vos pleit in Vliegen zonder te zweven voor een herwaardering van gevoel en emoties.
Lees verder
Vliegen zonder te zweven - 'Ik gun iedereen de kansen die dit boek biedt'
Bert van Dijk | 26 augustus 2020
In haar boek Vliegen zonder te zweven maakt Ester de Vos ons wegwijs in een aantal wezenlijke elementen voor groei en transformatie van gestresste, reactieve (te) harde werkers naar ontspannen, proactieve levensreizigers.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
42 stemmen
40
2
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Ester de Vos

Ester de Vos is psycholoog en yogadocent. In haar werkwijze combineert ze deze disciplines waarbij ze er van uit gaat dat het lichaam als eerste antwoord geeft. Voelen centraal staat. Maar ons denken zeker niet vergeten wordt. Met haar bedrijf Vositivity helpt ze organisaties en individuen in balans te leven en te werken. Vositivity organiseert ook diverse inspiratiereizen naar onder andere Suriname, Bali, Kaapverdië, Turkije en Griekenland.

Andere boeken door Ester de Vos

Inhoudsopgave

Persoonlijk woord 7

Hoofdstuk 1: het lichaam als kompas 11
Hoofdstuk 2: verbinding door te voelen 32
Hoofdstuk 3: hoe stress ons uit verbinding haalt 48
Hoofdstuk 4: emoties in de praktijk 70
Hoofdstuk 5: emotionele business 102

Yogaseries 124

Dankwoord 140
Gebruikte literatuur 145

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Vliegen zonder te zweven