Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lotte, Hannah en Emmy

Arnhemse meisjes in oorlogstijd

Gebonden NL 2021 9789083183336
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Drie vriendinnen op een middelbare school in Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog.
De strijdbare Lotte komt voor een belangrijke keuze te staan, maar wie kan je vertrouwen? Het gevaar van verraad loert ieder moment. Ook voor de onderduikers die haar ouders op de zolder verborgen houden.
Hannah en haar Joodse familie worden voor de keuze gesteld: onderduiken of melden? Zal zij, zoals zoveel Joodse families overkwam, uiteindelijk naar Kamp Westerbork worden gedeporteerd? Of misschien zelfs nog verder?
Emmy komt uit een NSB-gezin. Een keuze van haar ouders, maar wat vinden Emmy en haar broers daar eigenlijk van? En is de vriendschap met haar vriendinnen sterk genoeg om tegenstrijdige standpunten te overbruggen?
De keuzes van hun ouders en van henzelf hebben een diepe impact op hun levens en hun vriendschap. Overleven zij deze onvoorspelbare en verschrikkelijke periode? Overleeft hun vriendschap?
Tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen in Arnhem, zoals de Jodenvervolging die in Arnhem in twee grote razzia’s plaatsvond, Operatie Market Garden in 1944 (de Slag om Arnhem) en de daaropvolgende evacuatie, wordt het leven en de ontwikkeling van deze drie meisjes gevolgd vanuit hun eigen perspectief. Naarmate zij ouder worden - en de oorlog gruwelijker - worden keuzes van henzelf en van de mensen om hen heen steeds belangrijker.
Een meeslepend verhaal over jonge mensen in een roerige periode van onze geschiedenis.Zie lotte-hannah-emmy.nl voor meer informatie over de inhoud van het boek.

Specificaties

ISBN13:9789083183336
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:352
Uitgever:Triple Eight Publishing
Verschijningsdatum:27-8-2021

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lotte, Hannah en Emmy