Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

WIJ

Bereik wat je wilt samen met de mensen om je heen

Paperback Nederlands 2022 9789083227917
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 929Hoogste positie: 32
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Succesvolle teams zijn geen toeval. Remco legt de kern bloot achter het WIJ-gevoel. - Marc Lammers - Bondscoach Olympisch Goud dames hockey.

Vol met fantastische eye-openers. Praktisch en met veel humor geschreven. - Eckart Wintzen

Het ultieme handboek voor soepel samenwerken en effectief leiderschap
- BENUT JE GUNFACTOR
- KRIJG VEEL MEER VOOR ELKAAR IN JE LEVEN!
- LEUK & VOL HUMOR

Waarom krijgt de een bijna alles voor elkaar en de ander bijna niets?
Je weet wat je wilt, maar… dan ben je er nog niet! Nu begint het spannende spel om het voor elkaar te krijgen. En ja, dan komt een breed scala aan anderen in beeld: bestuurders, bazen, collega’s, klanten, (schoon)familie, vrienden, buren, je partner en kinderen. Al deze personen zijn spelers op jouw pad naar geluk en succes in je leven. Leiderschapspecialist Remco Claassen geef je op pragmatische en humoristische wijze de inzichten en technieken om ook werkelijk voor elkaar te krijgen wat je wilt. Samen met anderen.

SUCCESVOLLE MENSEN LIJKEN EEN STREEPJE VOOR TE HEBBEN, LEER HOE JE JOUW GUNFACTOR KUNT VERGROTEN

Specificaties

ISBN13:9789083227917
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:256
Druk:19
Verschijningsdatum:22-12-2022
ISSN:

Expertrecensies (2)

WIJ
Sonja de Bruin | 23 mei 2013
De inhoud van 'WIJ' van Remco Claassen is zo verrassend eenvoudig dat ik mij afvraag hoe het komt dat dit boek niet eerder is geschreven. 'WIJ, de psychologie van het gunnen' is, na 'IK', het tweede boek van Remco Claassen. Het eerste hoofdstuk is een samenvatting van het IK-boek. Dat is prettig voor mensen die het niet gelezen hebben, maar bijna 70 bladzijden herhaling voor degene die het wel hebben gelezen, vind ik echt te lang. Maar dat is ook het enige minpunt van het boek.
Lees verder
WIJ
Peter Vermeulen | 6 juni 2008
Hoe haalt u het beste uit uzelf en hoe bereikt u het meeste met anderen? Leiderschapsspecialist Remco Claassen is in zijn eerste boek 'IK' hoofdzakelijk ingegaan op persoonlijk leiderschap en congruentie. Hierbij waren de hoofdthema's 'wie ben ik?' 'wat wil ik? en 'hoe haal ik het beste uit mijzelf?' Uit zijn tweede boek 'WIJ' blijkt dat je er nog niet bent als je weet wie je bent en wat je wilt! Je bent dan niet bij voorbaat succesvol en gelukkig. Dan pas start het spannende spel om dit werkelijk voor elkaar te krijgen. En daar blijken we helaas anderen bij nodig te hebben.
Lees verder

Lezersrecensies

4.2 van de 5
12 stemmen
7
2
1
2
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Remco Claassen

Remco Claassen is een rebelse spreker & trainer die al jaren volle zalen trekt. Met veel humor richt hij zich op persoonlijk leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, effectiviteit en communicatie. Daarnaast is hij auteur van o.a. de bestsellers IK, WIJ en Verbaal Meesterschap. Dat hij dit laatste tot in de puntjes beheerst blijkt uit het feit dat hij als een van de weinige sprekers in staat is zijn publiek meer dan twaalf uur (!) achtereen op het puntje van hun stoel te houden en met doe-zin naar huis te sturen.

Andere boeken door Remco Claassen

Inhoudsopgave

Voorwoord: wat moet jij met wij? 9

1 IK-light 15
Hoe kun je er zijn voor anderen als je niet eens weet wie je zelf bent? Leer ontdekken wat de basis is van jouw bestaan. Stapsgewijs gaan we blootleggen hoe jij het beste uit jezelf kunt halen. Persoonlijk leiderschap is hét fundament voor sociale slagkracht. Zet je tanden in het mooiste vak op aarde: IK-ologie.

2 De psychologie van het gunnen 69
Als je weet wie je bent en wat je wilt, dan heb je het daarmee nog niet bereikt. Jouw succes of geluk heeft vele afhankelijkheden met de mensen in jouw omgeving.Hoe krijg je het meeste voor elkaar met al die anderen om jou heen? Wat maakt dat sommigen alles lijkt te lukken en anderen geen goed kunnen doen? In dit hoofdstuk gaat ‘het witte voetje’ op de snijtafel. Leer de kunst van het manipuhelpen.

3 Hoe word je een WIJ-mens? 139
Tijd om aan de slag te gaan. Als je voor jezelf en je omgeving de zaakjes op een rijtje wilt krijgen, dan moet er wel wat gebeuren.Wachten totdat anderen komen aandragen met jouw geluk is een illusie.Wat kun jij doen om mét anderen succesvol te zijn? Concreet en gestructureerd op weg naar meer sociale effectiviteit.

4 WIJ-vorming 159
Voor WIJ-mensen die de smaak goed te pakken hebben, gaan we nu opschakelen. Effectieve relaties, teams en organisaties zijn geen toeval. Voor diegenen die de inzichten achter sociale slagkracht snappen, maakt schaalgrootte niet meer uit. Van een gelukkig huwelijk, een topteam tot en metm een winstgevende multinational. Hoofdstuk 4 onthult het geheim van langdurig en vruchtvol samenwerken en samenleven.

5 Manipuhelpen in de praktijk 193
Theorieën en processen komen pas echt tot leven als je de verhalen hoort uit het veld. Zonder specifieke mensen en bedrijven bij naam te noemen, geef ik je een kijkje in de keuken van diverse WIJ-vormingsprojecten. Alle valkuilen, oplossingen en tips komen volledig en uitgebreid aan bod. Geniet van Willem de WIJ-vormer, het huwelijk met zijn vrouw Wiesje, Willems struggle met zijn managementteam en zijn groeipad naar een inspirerend leidinggevende en een liefdevolle vader.

Tot slot 251

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        WIJ