Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Voorlevers van de nieuwe samenleving

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789083288291
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek biedt hoop en perspectief aan iedereen die het in deze stormachtige transitieperiode soms niet meer ziet zitten. We willen allemaal een betere wereld: welzijn in plaats van welvaart, werk dat betekenisvol is en voldoening geeft, en gezond eten en voldoende inkomen. Alleen weten we soms niet hoe we dat voor elkaar kunnen krijgen in een wereld die daar geen mogelijkheden meer toe lijkt te bieden.

Inmiddels is er een snel groeiende positieve beweging in Nederland gaande van mensen en organisaties die een systeemverandering bewerkstelligen. 'Voorlevers van de nieuwe samenleving' laat zien hoeveel mensen, bedrijven en organisaties al bezig zijn die nieuwe regeneratieve samenleving te bouwen in Nederland en Vlaanderen. Zij leven ons voor hoe het anders kan. Het gaat om zo’n tien tot twintig procent van onze samenleving, alleen zien we hen nog niet. Dit boek maakt die voorlevers zichtbaar met een dwarsdoorsnede door alle lagen en sectoren heen. Omdat niet alle meer dan duizend voorlevers in dit boek passen, vind je naast hun ervaringen veel verwijzingen naar voorbeelden uit films, boeken en verhalen. Stel dat over twee jaar alles in zou storten, dan ligt de basis voor de regeneratieve samenleving er al.

De mensen in dit boek vertellen hoe zij het doen, met alle ups en downs, dat biedt inzicht, perspectief, hoop en inspiratie. Zij laten ze zien dat de omslag van ‘ik ben’ naar ‘wij zijn’ ook een persoonlijke transformatie met zich meebrengt. Je bent in verbinding met jezelf, met je omgeving, met de natuur en met de aarde. Wat jij doet – hoe klein ook – draagt bij aan het grotere geheel en iedereen is nodig in deze Decade of Action. Wij zijn de re-generatie, sluit je aan!

Specificaties

ISBN13:9789083288291
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:296
Uitgever:Santasado
Druk:1
Verschijningsdatum:12-12-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jelleke de Nooy-van Tol

Auteur Jelleke de Nooy-van Tol is volgens Herman Wijffels een van de "vroedvrouwen van de nieuwe tijd". Ze helpt de transitie naar het Het Nieuwe Normaal vormgeven. Jelleke verbindt mensen en organisaties met elkaar en met mogelijke oplossingen. Jelleke heeft nationaal en internationaal ervaring met landbouw, bodem en natuur, en de transitie naar agro-ecologie. Van haar hand verscheen eerder "Heel de wereld: Op weg naar agro-ecologische landbouw en genoeg goed voedsel voor iedereen" (Uitgeverij Jan Van Arkel, 2013).

Andere boeken door Jelleke de Nooy-van Tol

Inhoudsopgave

Voorwoord door Mieke Bouma

Inleiding

Hoofdstuk 1. Transition Twenties
Hoofdstuk 2. Regeneratieve boeren
Hoofdstuk 3. Naar een regeneratief voedselsysteem
Hoofdstuk 4. Integrale gebiedsontwikkeling
Hoofdstuk 5. Samen leven
Hoofdstuk 6. Buurten, gemeenschappen en commons
De Aarde Huilt! door Ben Okri
Hoofdstuk 7. Regeneratief ondernemen
Hoofdstuk 8. Naar een nieuwe economie
Hoofdstuk 9. Regeneratieve gezondheid
Hoofdstuk 10. Regeneratief leren
Hoofdstuk 11. Versnellers, verbinders, zichtbaarmakers
Hoofdstuk 12. De mogelijkmakers
Hoofdstuk 13. Krachtenbundeling, op weg naar het tipping point

Nawoord door Vera

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Voorlevers van de nieuwe samenleving