Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

ReguLEER!

Een pedagogisch-didactische verkenning van zelfregulerend leren

Paperback Nederlands 2024 9789083407920
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Zelfregulerend leren kan in het onderwijs de laatste tijd op veel belangstelling rekenen. Leerlingen en studenten zijn gebaat bij zelfstandigheid en zelfbeschikking in het onderwijs, wat een veelgehoorde reden is om meer aandacht te besteden aan dit onderwerp.

'ReguLEER!' biedt een verkenning van het concept zelfregulerend leren binnen het huidige onderwijslandschap. Met bijdragen van diverse experts en door middel van praktijkvoorbeelden geeft ReguLEER! concrete handvatten, inzichten en strategieën om zelfregulerend leren succesvol in de praktijk te brengen.

Het behandelt praktische thema’s als het stellen van doelen, het maken van keuzes, het doen van zelfevaluatie, maar ook overkoepelende thema’s zoals het verminderen van kansenongelijkheid en omgaan met het lerarentekort. Of zelfregulerend leren altijd het antwoord is op de gegeven onderwijsproblematiek, zal hierbij niet onbesproken blijven.

Dit boek is gericht op een breed publiek van onderwijsprofessionals, waaronder leerkrachten, schoolleiders en beleidsmakers en beoogt inzicht te geven in zowel de theorie als de praktijk van zelfregulerend leren.

Specificaties

ISBN13:9789083407920
Trefwoorden:pedagogiek, didactiek
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:202
Druk:1
Verschijningsdatum:16-4-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over René Kneyber

René Kneyber is docentwiskunde aan het Oosterlicht College in Nieuwegein, lid van de Onderwijsraad en bestuursvoorzitter van de Stichting Beroepseer. Hij is initiatiefnemer en redacteur van Het Alternatief (1 en 2) en is lid van de Onderwijsraad.

Andere boeken door René Kneyber

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        ReguLEER!