Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leven is een kunst

Over morele ervaring, deugdethiek en levenskunst

Paperback Nederlands 2014 9789086871025
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Een boeiend en toegankelijk geschreven boek, waarin prominent ethicus en Nietzsche-specialist Paul van Tongeren een moderne versie van de klassieke deugdethiek in stelling brengt in het huidige debat over de ethiek.

Leven is geen kunst zolang het een kwestie van overleven is. Wie moet zorgen te overleven, stelt geen vragen: hij vecht, (vr)eet, verbergt zich. Pas als dat gelukt is, is het mogelijk om van overleven, leven te maken; van vreten: eten, van biologie: kunst. Daarvoor is meer nodig dan filosofie. Maar zonder de kritische blik die het eigen leven onderzoekt zal het waarschijnlijk niet lukken. Ethiek is zo'n zelfonderzoek.

Van Tongerens pleidooi voor een ethiek die helpt bij de kunst van het leven en het leven als kunst, verhoudt zich kritisch tot het type levenskunstfilosofie dat vandaag de boventoon voert. Dat maakt zijn boek in zekere zin 'oneigentijds', maar niet minder inspirerend en uitdagend.

Specificaties

ISBN13:9789086871025
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Druk:6
Verschijningsdatum:23-4-2013
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Paul van Tongeren

Paul van Tongeren werkte op het terrein van conflictpreventie en vredesopbouw. Hij richtte een internationaal netwerk van vredesorganisaties op. In 2013 ontdekte hij de memoires van zijn tante Jacoba van Tongeren.

Andere boeken door Paul van Tongeren

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven is een kunst