Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

CATS CM editie 2014

Contractmanagement voor opdrachtgever en leverancier (PDF-download)

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789087537937
10
Voormalig top 10Totaal 39 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Direct te downloaden

Samenvatting

Opdrachtgevers en leveranciers raken er steeds meer van overtuigd dat contracten gemanaged moeten worden. Van een parlementaire commissie op zoek naar oorzaken voor de grootschalige budgetoverschrijdingen van IT-contracten tot afvalverwerkingsbedrijven die van gemeenten minder afval krijgen aangeboden dan contractueel was overeengekomen en daarvoor compensatie eisen: in beide gevallen zijn de contracten tussen de betrokken partijen niet of onvoldoende gemanaged. Was dat wel het geval geweest dan had dat veel geld, frustratie en goodwill bespaard.

Alle contractueel vastgelegde verplichtingen, procedures, afspraken, voorwaarden, tarieven en verantwoordelijkheden rond een overeenkomst moeten gemanaged worden. Dat geldt ook voor ook hiaten, onduidelijkheden, onjuistheden en gewenste wijzigingen in het contract. Degene die vanuit zijn organisatie de verantwoordelijkheid draagt om bovengenoemde zaken met de wederpartij te regelen heeft de rol of functie van contractmanager. Wat hij geacht wordt te doen staat in zijn functieomschrijving Hoe hij dat het beste kan aanpakken wordt daarin niet vastgelegd.

Dit boek is een uitvoerige handleiding in het hoe van contractmanagement op basis van een theoretisch kader specifiek voor contractmanagement. Letterlijk stap-voor-stap wordt de lezer meegenomen door het ogenschijnlijk complexe traject van de contract life cycle.

Beide auteurs zijn sinds 2003 actief op het gebied van contractmanagement, Zij hebben inmiddels honderden bedrijven geadviseerd, opgeleid en bijgestaan bij de invoering van contractmanagement, Hun visie, vertaald in de methode CATS CM, heeft zich door vele relaties met overheden, bedrijfsleven, organisaties en vakgenoten ontwikkeld tot een de facto standaard voor contractmanagement in Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789087537937
Trefwoorden:contractmanagement
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:218
Druk:1
Verschijningsdatum:3-7-2014
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
CATS CM editie 2014 - Contractmanagement voor opdrachtgever en leverancier
Peter Streefkerk | 12 juni 2015
Het aantal boeken over contractmanagement in het Nederlandse taalgebied is op één hand te tellen. De oogst is mager, terwijl de behoefte aan vakliteratuur groot is bij contractmanagers, inkopers en contractbeheerders, die een volgende stap willen zetten in hun eigen ontwikkeling en die van hun afdeling.
Lees verder
recensie
Contractmanagement voor ICT op basis van CATS CM
Nico Beenker | 4 maart 2009
Als gevolg van het verlies op contracten leidt de winstderving van de ICT-sector op € 2,5 miljard, becijferen Jan van Beckum en Gert-Jan Vlasveld. Veel problemen komen volgens de auteurs voort uit contracten die leveranciers niet hadden moeten wíllen of mógen aangaan. Dit verlies kan gereduceerd worden door het gebruik van de methode die in 'Contractmanagement voor ICT op basis van CATS CM' beschreven staat. Dit boekje is primair geschreven voor ICT-leveranciers die hun contracten succesvol, lees winstgevend, willen nakomen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
6 stemmen
4
1
1
0
0

Interviews en artikelen (1)

preview
Preview - CATS CM editie 2014
Gert-Jan Vlasveld 4 mei 2015 Een lange tijd bleef de discussie over contractmanagement hangen rondom de vraag of het een organisatie financieel iets oplevert of dat het alleen maar geld kost. Dat kan anders en beter, zo betoogt Gert-Jan Vlasveld in deze preview op zijn CATS CM editie 2014.

Over Gert-Jan Vlasveld

Gert-Jan is een echte ‘believer’ als het gaat om contractmanagement. Hij is een van de oprichters van pionier CM Partners en heeft contractmanagement vanaf 1995 als rode draad door zijn carrière lopen. Naast een ervaren trainer en adviseur is Gert-Jan sinds 2002 medeontwikkelaar van de methode CATS CM en coauteur van het boek 'CATS CM versie 4: Van werken aan contracten naar contracten die werken'.

Andere boeken door Gert-Jan Vlasveld

Inhoudsopgave

Voorwoord

Deel 1: Visie op Contractmanagement
1. Contracten en contractmanagement
2. Nut van contractmanagement
3. Procesmodel
4. CATS-besturingsmodel
5. Plaats van contractmanagement in de businessprocessen

Deel 2: De methode (het wat)
6. Overzicht van de methode CATS CM
7. Het contractmanagementproces
8. Kenmerken van contracten
9. Contractomgeving
10. Contractdossier
11. Doelstellingen en resultaten
12. Het contractrisicoprofiel
13. Afwijkingen in de uitvoering ten opzichte van het contract
14. Overlegniveaus en het overlegproces
15. Kwaliteitsborging
16. Gebruik van de methode CATS CM

Deel 3: De aanpak (het hoe)
17. Stap 1: Initiate
18. Stap 2: plan
19. Stap 3: Do
20. Stap 4: Check
21. Stap 5: ACT/Adjust
22. Stap 6: Closure
23. Implementatie
24. Positionering in de organisatie
25. Het CATS CM Maturity Model
26. Competenties
27. Ontwikkelingen in het vakgebied

Nawoord
Over de auteurs
Bijlage A: Begrippenlijst CATS CM 2014 editie
Bijlage B: Literatuurlijst

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        CATS CM editie 2014