Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De faillissementscurator als pseudo-ondernemer

de voortzetting van de onderneming vanuit faillissementsrechtelijk en ondernemingsrechtelijk perspectief bezien

Gebonden Nederlands 2014 9789088631498
Niet leverbaar.

Samenvatting

De curator is bevoegd om een failliete onderneming gedurende een zekere tijd voort te zetten. Het onderzoek naar een mogelijke voortzetting is één van de eerste taken die de faillissementscurator onderneemt, aangezien de voortzetting bij uitstek het middel is om een groter boedelactief te verkrijgen of om de onderneming, ten behoeve van een doorstart, going concern te verkopen. De curator lijkt zich gedurende de voortzetting te gedragen als een ondernemer. Dat kan vergaande juridische consequenties hebben.

In dit boek gaat mr. Bob Rikkert in op de faillissementsrechtelijke en ondernemingsrechtelijke aspecten van de voortzetting. Hij behandelt het algemene kader van de voortzetting, de instrumenten die de curator ten dienste staan om de onderneming voort te zetten (zoals de afkoelingsperiode, het boedelkrediet en het leerstuk van de wederkerige overeenkomsten) en het onderhanden werk, alsmede cessie- of verpandingsverboden die daarop betrekking kunnen hebben.

De auteur gaat verder in op de positie die de curator binnen de vennootschap inneemt en de gevolgen die het faillissement heeft op de corporate governance binnen de vennootschap. Daarbij wordt ook besproken of het handelen van de curator gedurende de voortzetting voorwerp kan zijn van een enquêteprocedure en of de curator in deze periode verplicht is tot het opmaken van de jaarrekening. Tot slot wordt de aansprakelijkheid van de voortzettende curator beschouwd.

Specificaties

ISBN13:9789088631498
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:139
Druk:1
Verschijningsdatum:12-11-2014
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De faillissementscurator als pseudo-ondernemer