Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Schenking van certificaten van aandelen in de estate planning

Ingenaaid Nederlands 2015 9789088631634
Niet leverbaar.

Samenvatting

Wat kan een ondernemer met een holdingstructuur het beste doen als hij bij leven een deel van zijn vermogen wil overdragen aan zijn kinderen? Dat is een belangrijke vraag in het kader van estate planning. Een mogelijkheid is het schenken van certificaten van aandelen, waarvoor in de literatuur echter weinig aandacht is. Toch komt dit in de praktijk regelmatig voor, en de problematiek is extra actueel geworden met de inwerkingtreding van de Wet Flex-BV.
Wat zijn de civielrechtelijke en de fiscale gevolgen van het schenken van certificaten in een (top)holding? Wat betekent dat voor de structuur van de onderneming en de zeggenschap hierin? Is een waardestijging in de toekomst belast? Bij deze thematiek komen ondernemingsrecht, huwelijksvermogensrecht, erfrecht, successierecht en belastingrecht samen.
In dit boek belicht Maarten van Haren de civielrechtelijke en enkele fiscale aspecten van certificering. Hij bespreekt het stemrechtloze aandeel en vergelijkt deze rechtsfiguur met het certificaat van een aandeel. Verder gaat hij uitgebreid in op de schenking en behandelt hij de huwelijksvermogensrechtelijke gevolgen van de schenking, alsmede onderbewindstelling, een uitsluitingsclausule en een tweetrapsschenking.

Specificaties

ISBN13:9789088631634
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:126
Druk:1
Verschijningsdatum:18-5-2015
Hoofdrubriek:Juridisch
Jongbloed:Schenking

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Inhoudsopgave

De inhoudsopgave vindt u in het inkijkexemplaar.

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Schenking van certificaten van aandelen in de estate planning