Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Scholing van de geest - wat ik leerde van Socrates

Wat ik leerde van Socrates

Paperback Nederlands 2014 9789089532589
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

De oude wijsgeren Plato en Socrates vormen de sleutels tot het gehele oeuvre van Jos Kessels en dus ook tot dit nieuwe boek. Kessels blijkt keer op keer in staat het denken en doen van deze Grieken te vertalen naar hedendaagse vraagstukken en vooral ook naar concrete dilemma's waar tal van professionals mee te maken hebben. In Scholing van de geest richt Kessels zich op de vraag wat leiderschap eigenlijk inhoudt.

Jos Kessels (1948) is filosoof, gespecialiseerd in ideeënontwikkeling. Kessels publiceerde bij Uitgeverij Boom onder meer Geluk en wijsheid voor beginners (zesde druk 2012), Vrije ruimte (vijfde druk 2013) en Spelen met ideeën (2012).

Specificaties

ISBN13:9789089532589
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:14-3-2018
Hoofdrubriek:Filosofie

Expertrecensies (1)

recensie
Scholing van de geest - wat ik leerde van Socrates
Peter de Roode | 8 januari 2015
Scholing van de geest van Jos Kessels is een boek dat ik met zeer veel plezier en interesse heb gelezen. Fraai hoe Kessels de inzichten van Socrates en Plato weet door te vertalen naar onze huidige tijd. Om die inzichten over te dragen reikt Kessels niet zozeer kennis aan maar deelt hij zijn ervaringen. Het is heel kwetsbaar hoe hij over zichzelf schrijft, over zijn onzekerheden en zijn eigen vermeende tekortkomingen. Het boek is vooral een juweeltje vanwege het fraaie taalgebruik en de mooie oneliners die erin terug te vinden zijn.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Jos Kessels

Jos Kessels (1948) is filosoof. Hij studeerde rechten en filosofie en werkte aanvankelijk als musicus, journalist en filosofiedocent. Deed daarna onderzoek in wetenschapsfilosofie en didactiek van filosofie, en promoveerde op een proefschrift over kennistheorie en filosofieonderwijs (socratische methode). Hij specialiseerde zich in theorie en praktijk van het socratisch gesprek. Sinds 25 jaar leidt Jos Kessels gesprekken en trainingen met managers en bestuurders in verschillende sectoren van de samenleving: gezondheidszorg, overheid, politie, onderwijs, banken. Hij was bovendien in 1999 een van de oprichters van Het Nieuwe Trivium, een bureau dat filosofie in bedrijf brengt. Hij stapte na tien jaar op om te veranderen en te vernieuwen en werkt nu vanuit het bureau Eidoskoop, gespecialiseerd in idee-ontwikkeling.

Andere boeken door Jos Kessels

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Scholing van de geest - wat ik leerde van Socrates