Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Leven in tijden van versnelling

Een pleidooi voor resonantie

Paperback Nederlands 2016 9789089534651
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Een door Marli Huijer speciaal voor Nederland bewerkte introductie op het werk van 'onthaastingsgoeroe' Hartmut Rosa; een filosofisch antwoord op onze steeds snellere levenswijze.

Het leven gaat steeds sneller. De snelheid van de technologische innovatie neemt toe, maatschappelijke posities en waarden veranderen in hoog tempo en door het toegenomen aantal keuzes dat we tegenwoordig hebben, zijn we steeds onderweg naar meer en nieuwer. Volgens Hartmut Rosa leiden deze versnellingen tot een nieuw soort vervreemding: we raken steeds verder van onszelf verwijderd.

Rosa's antwoord hierop is een pleidooi voor resonantie, een ervaring waarin de mens zelf geen actieve rol speelt, maar die hem overkomt. Een ervaring waarin de wereld op zichzelf zin heeft. Hiervoor hebben we volgens Rosa drie bronnen ter beschikking: religie, kunst en natuur.

Specificaties

ISBN13:9789089534651
Trefwoorden:filosofie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:160
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:15-10-2016
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:

Expertrecensies (1)

Leven in tijden van versnelling
Peter van den Boom | 3 februari 2017
Hartmut Rosa is een belangrijke Duitse denker over sociologische en sociaal filosofische onderwerpen. In zijn nieuwste boek Leven in tijden van versnelling analyseert hij de druk van sneller, meer, nieuwer en beter. Tevens presenteert hij een pleidooi voor resonantie.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Hartmut Rosa

Hartmut Rosa (1965) is een van de spraakmakendste Duitse sociologen van de afgelopen jaren. In Duitsland noemt men Rosa ook wel de 'onthaastingsgoeroe', want het zijn precies de gejaagdheid en de continue haast van de moderne mens waarop hij zich in zijn onderzoek richt.

Andere boeken door Hartmut Rosa

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Leven in tijden van versnelling