Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Omdat alle meningen ertoe doen

Werkvormen voor teamsessies

Paperback Nederlands 2024 9789089657565
Nog niet verschenen, verwacht op 24‑10‑2024
34,99

Samenvatting

Vraagstukken en problemen worden zo complex dat organisaties wel moeten samenwerken om ze op te lossen. Daarbij staat vooral de inhoud centraal, die moet zorgen voor het gewenste resultaat met heldere beslispunten en vastgestelde acties. Maar hoe simpel dat ook klinkt: het draagvlak voor de genomen beslissingen ontbreekt vaak, en de kwaliteit van de acties laat ook nogal eens te wensen over. Hoe komt dat? En vooral: hoe kan het beter?

Samenwerkende teams onderschatten vaak het proces en overschatten de inhoud. Goed samenwerken is veel meer dan alleen onderling informatie uitwisselen. Het gaat vooral om een proces waarbij alle mensen gehoord en alle meningen gedeeld worden. Een proces van je mening geven, je mening onderzoeken en verschillende meningen met elkaar verbinden. Ieder team kan deze vaardigheid leren. Dit boek biedt elk team die mogelijkheid.

Op basis van 51 werkvormen, verdeeld over de Bovenstroom en Onderstroom, daagt Peter de Roode teams uit werk te maken van het proces van samenwerken. Collectief leren betekent samen denken en samen in gesprek gaan. Elkaar accepteren en respecteren zonder het altijd met elkaar eens te zijn. Vertragen in een context met permanente tijdsdruk: dat vergt moed.Want door de tijd te nemen voor het proces wordt in een later stadium veelgedoe bespaard.

Het resultaat? Beslissingen waar mensen niet snel op terugkomen, acties die uitgevoerd worden zoals opgesteld én van goede kwaliteit zijn. Omdat iedereen een bijdrage levert en alle meningen ertoe doen.

Specificaties

ISBN13:9789089657565
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:272
Druk:1
Verschijningsdatum:24-10-2024
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Peter de Roode

Drs. Peter de Roode is zelfstandig adviseur en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Hij organiseert seminars over actuele managementthema's. Zijn managementfilosofie is 'Zachte factoren en harde resultaten'. Dat wil zeggen het bereiken van resultaten door middel van mensen, door autonome groei. Ontwikkeling van mensen staat bij De Roode altijd voorop. Ook al is die mens soms bewust of onbewust irrationeel bezig. De schijnbare tegenstelling tussen de ratio en de emotie heeft hij in zijn laatste boek 'Werkvormen voor managers' uitgewerkt om organisaties en hun managers concrete handvatten aan te reiken. Peter de Roode ondersteunt diverse organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Verder is hij verbonden aan enkele hogescholen waar hij als docent diverse MBA-opleidingen verzorgt, zoals: Strategisch HRM, Personeelsmanagement, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap en Cultuur en Organisatie. Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat voor De Roode een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

Andere boeken door Peter de Roode

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Omdat alle meningen ertoe doen