Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Drugsbaron

Het bizarre leven van Janus van Wesenbeeck

Paperback Nederlands 2024 9789089750228
Verkooppositie 233Hoogste positie: 205
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Janus van Wesenbeeck stond model voor Ferry Bouman uit de Netflixserie Undercover. In dit boek vertelt Van Wesenbeeck het ware verhaal. In Nederland wordt hij de ‘Don van het Zuiden’ genoemd. De Belgische justitie noemt hem in 2011 de leider van het grootste drugskartel van de Benelux.

Drie jaar lang is Janus van Wesenbeeck (1961) het doelwit geweest van een grote undercoveroperatie, opgezet door de Belgische politie. Die politieactie vormt de basis voor de populaire Netflix-serie Undercover met de Nederlandse acteur Frank Lammers in de rol van Ferry Bouman, een op de camping bivakkerende drugscrimineel.

Deze biografie vertelt voor het eerst het ware verhaal van Janus van Wesenbeeck. Hij brengt zijn jeugd door op het beruchte Eindhovense woonwagenkamp Doolplein om uiteindelijk uit te groeien tot een van de grootste drugssmokkelaars ter wereld. Zijn organisatie stuurde Janus aan vanaf een camping in Lommel, een plaatsje op de grens van Nederland en België.

Daarnaast biedt Drugsbaron een boeiende blik in de ontoegankelijke wereld van de woonwagenbewoners. Hoe de armoe van de jaren zestig voor een aantal van hen, dankzij de hasjsmokkel, plaatsmaakte voor het grote geld. In dit boek vertelt Janus 'Ferry Bouman' van Wesenbeeck hoe het allemaal echt in elkaar stak. Hij neemt geen blad voor de mond.

Fragment:
Janus kijkt rond in de kamer waar we aan de eettafel zitten met onze kopjes koffie. Vroeger zaten hier mensen met telmachines, 24 uur per dag. Dat ging zo hard. We zijn ook alles weer kwijtgeraakt hoor, zo is het ook. Het was gewoon te veel.

Specificaties

ISBN13:9789089750228
Trefwoorden:true crime
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Druk:1
Verschijningsdatum:17-4-2024
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Vico Olling

Vico Olling (1971) is journalist en werkt sinds 2004 als Chef Redactie voor Panorama. Hij begeleidde vele misdaadjournalisten bij hun publicaties over topcriminelen.

Andere boeken door Vico Olling

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Drugsbaron