Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Faro 30 jaar later

De crash, het onderzoek, het conflict

Paperback NL 2022 9789089750310
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

De crash, het conflict, het onderzoek, na de ramp, de uitspraak.

Op 21 december 1992 verongelukte de DC-10 Anthony Ruys van Martinair op het vliegveld van Faro in Portugal. Van de 340 passagiers kwamen er 56 om het leven.

Martinair-president Martin Schröder verzekerde de slachtoffers dat zijn arm om hun schouders zou rusten zo lang dat nodig was. Maar hij zou zijn woorden nooit waarmaken. Onderzoeksjournalist Rob van Olm schreef in 2011 een boek over de ramp. Hij kwam terecht in onverenigbare werelden: die van de slachtoffers, die van Martinair en die van een leger advocaten, therapeuten en werkgevers. Onbegrip, machteloosheid, onwil en gebrek aan inzicht kenmerkten de periode na de ramp. Van Olm kwam tot de teleurstellende conclusie dat een uitspraak over de schuldvraag nooit zou komen.

In 2020 concludeerde de rechtbank in Den Haag echter alsnog dat de toenmalige Raad voor de Luchtvaart verkeerd had gehandeld. De vliegramp was niet alleen veroorzaakt door het slechte weer, maar mede door menselijke fouten. De staat werd voor 20% aansprakelijk gesteld voor een deel van de niet vergoede schade.
Wat betekent deze late uitspraak? Hoe wordt de zaak alsnog afgehandeld? Heeft het invloed op de gemoedstoestand van de slachtoffers? Rob van Olm zocht diverse betrokkenen weer op.

Na de toeslagenaffaire en de afhandeling daarvan en de manier waarop er is omgegaan met de gedupeerden van de aardbevingsschade in Groningen, schijnt er een ander licht op de Faro ramp. De onwillige houding van de regeerders blijkt wel heel erg structureel.
Rob van Olm (1947) publiceerde eerder bij Just Publishers o.a. Penoze, over de Rotterdamse onderwereld en De Istanboel connectie, over de grootste belastingfraude in Nederland.

Specificaties

ISBN13:9789089750310
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:300
Verschijningsdatum:17-11-2022
Hoofdrubriek:Geschiedenis

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Faro 30 jaar later