Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Van woorden naar daden: een handboek voor een inclusieve organisatie

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789400112728
Direct te downloaden

Samenvatting

In Van woorden naar daden deelt het IDEA Center (Inclusion, Diversity, Equity & Access Center) van de Erasmus Universiteit Rotterdam kennis, ervaringen en praktische handvatten om je organisatie te veranderen naar een meer inclusieve, diverse, rechtvaardige en toegankelijke – en uiteindelijk een prettigere – plek voor iedereen.

De auteurs willen werkgevers, werknemers en organisaties als geheel op een toegankelijke manier inspireren om aan de slag te gaan. Het boek biedt concrete hulp bij het ontwerpen, implementeren en evalueren van interventies en beleid.

Aan de orde komen onderwerpen zoals inclusie, diversiteit, rechtvaardigheid en toegankelijkheid, en andere belangrijke begrippen die van belang zijn voor een integrale aanpak voor organisaties. In de verschillende hoofdstukken presenteren de auteurs de onderwerpen verbinding en betrokkenheid, inclusieve organisatiecultuur en communicatie, inclusief HR-beleid, monitoring en onderzoek en inclusief leiderschap.

Verschillende teamleden van het IDEA Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben dit boek geschreven, ieder vanuit eigen expertise. Experts op het gebied van HR-beleid, research, inclusieve educatie, communicatie, outreach, student engagement en leiderschap delen hun inzichten, ervaringen en praktische handvatten. Het boek is tot stand gekomen onder redactie van prof. dr. Semiha Denktaş, dr. Gwen de Bruin en drs. Joris van den Ring-Bax.

Specificaties

ISBN13:9789400112728
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:209
Druk:1
Verschijningsdatum:6-10-2023
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Van woorden naar daden - Een gids voor een inclusieve organisatie
Semiha Denktaş 19 december 2023 In het huidige dynamische organisatielandschap vertaalt het streven naar een divers personeelsbestand zich niet automatisch in een inclusieve werkplek. In ‘Van woorden naar daden’ van het Inclusion, Diversity, Equity & Access (IDEA) Center van de Erasmus Universiteit Rotterdam, duiken de auteurs in de nuances van het creëren van een inclusieve omgeving.

Over Semiha Denktaş

Semiha Denktaş is hoogleraar gedragswetenschappen, onderzoeksdirecteur Erasmus School of Social and Behavioural Sciences en Chief Diversity Officer op de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Semiha Denktaş

Inhoudsopgave

1 Versnellers en veelgebruikte concepten
2 Onze integrale aanpak voor inclusie, diversiteit, rechtvaardigheid en toegankelijkheid
3 Verbinding en betrokkenheid
4 Inclusieve organisatiecultuur en communicatie
5 Inclusief HR-beleid
6 Monitoring en onderzoek
7 Inclusief leiderschap

Bijlagen
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Van woorden naar daden: een handboek voor een inclusieve organisatie