Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Sapiens

Een kleine geschiedenis van de mensheid

Paperback Nederlands 2019 9789400404908
Verkooppositie 4142Hoogste positie: 401
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Honderdduizend jaar geleden waren er wel zes verschillende menssoorten. Nu is er maar één soort over, en dat zijn wij. Homo sapiens. Hoe komt het dat alleen wij zijn overgebleven? Hoe kwamen onze voorvaderen op het idee om steden en zelfs koninkrijken te stichten? Waarom gingen we in goden geloven, maar ook in natiestaten, en in bedrijven. Waarom vertrouwen we op geld, boeken en wetten? En hoe zal onze wereld er in de toekomst uitzien?

In 'Sapiens' neemt Yuval Noah Harari ons mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de mensheid. Wie zijn we? Waar komen we vandaan? En hoe zijn we geworden wie we nu zijn? In zijn aanstekelijke relaas laat Harari ons kennismaken met een raadselachtig fenomeen: de mens.

Specificaties

ISBN13:9789400404908
Trefwoorden:geschiedenis, mensheid
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:464
Uitgever:Thomas Rap
Verschijningsdatum:10-10-2019
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Sapiens
Elly Stroo Cloeck | 30 oktober 2018
Vuur gaf ons macht. Roddel liet ons samenwerken. Landbouw maakte hongerig… naar méér. Mythen zorgden voor wetten en regels. Geld gaf ons iets om te vertrouwen. Tegenstellingen creëerden cultuur. Wetenschap maakte ons dodelijk.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Yuval Noah Harari

Prof. Yuval Noah Harari is historicus, filosoof en auteur van de bestsellers 'Homo Deus' en 'Sapiens'. Harari wordt gezien als een van de meest invloedrijke intellectuelen ter wereld. Tot zijn lezers en bewonderaars behoren o.a. Barack Obama en Mark Zuckerberg.

Andere boeken door Yuval Noah Harari

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Sapiens