Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lean in - Vrouwen, werk en de weg naar succes

Paperback Nederlands 2014 9789400504967
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Sheryl Sandberg vertelt met veel humor en wijsheid over haar eigen beslissingen, fouten en dagelijkse worsteling om de juiste keuze te maken voor zichzelf, haar carrière en haar familie. 'Lean in' is een combinatie van persoonlijke anekdotes, harde data en grondig onderzoek naar de vooroordelen rond het leven en de keuzes van werkende vrouwen.

Ze geeft praktische adviezen over onderhandelingstechnieken, het bouwen aan een bevredigende carrière, het aansporen van vrouwen om grenzen te stellen en de mythe los te laten om ‘alles te doen’. En hoe mannen kunnen profiteren van het ondersteunen van vrouwen op zowel de werkvloer als thuis. Een inspirerend boek dat zorgt voor persoonlijke groei en oproept tot actie. Met een voorwoord van Femke Halsema.

Sheryl Sandberg doneert al haar auteursopbrengsten aan de non-profitorganisatie Lean in, een initiatief dat vrouwen aanmoedigt hun ambities waar te maken, en aan andere liefdadigheidsinstellingen die vrouwen ondersteunen.

Specificaties

ISBN13:9789400504967
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:264
Uitgever:AW Bruna
Druk:4
Verschijningsdatum:15-3-2016
Hoofdrubriek:Werk en loopbaan
ISSN:

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (4)

nieuws
Terug onder het glazen plafond
Jeroen Ansink 20 mei 2014 Vrouwen en topbanen, het blijft een lastige combinatie. Het plotselinge ontslag van New York Times-hoofdredactrice Jill Abramson maakte vorige week weer eens pijnlijk duidelijk hoe zeldzaam het is dat vrouwen het pluche bereiken – en hoe lastig het kan zijn om die positie vervolgens ook te behouden. Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg stelt in haar bestseller Lean in dat vrouwen op weg naar boven voorzichtigjes moeten ‘inleunen’, maar die balans blijkt soms erg precair. Abramson zou ‘polariserend en grillig’ zijn, aldus haar (mannelijke) medewerkers.
nieuws
Lean in: het vervolg
Jeroen Ansink 22 januari 2014 Er komt een speciale versie van Lean in voor pas afgestudeerden. Dat zegt auteur en Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg in een interview met het Amerikaanse dagblad USA Today. De versie komt in april op de markt, aldus Sandberg, die door Time Magazine inmiddels ‘de nieuwe baas van het feminisme’ wordt genoemd.
nieuws
Wat lezen de Galliers van de financiele crisis?
Ger Post 26 juni 2013 De hele wereld is in de greep van de financiële crisis, behalve een klein landje van ontembare Australiërs dat weerstand biedt tegen de macht van de rode cijfers. Oké, het is niet echt een klein landje en het valt te betwisten in hoeverre ze Down Under daadwerkelijk de financiële crisis hebben bevochten, maar zelf zien de Aussies zich in ieder geval graag als de Galliërs van de mondiale crisis.
nieuws
Lessen van een topvrouw
Jeroen Ansink 23 april 2013 Oprah Winfrey noemt het al 'het nieuwe manifest van de werkende vrouw'. Lean in - Vrouwen werk en de weg naar succes van Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg is kort na het verschijnen een ware sensatie in de Verenigde Staten, en zal de komende jaren ongetwijfeld een inspiratiebron voor menig carrièrevrouw blijven.

Over Sheryl Sandberg

Sheryl Sandberg is moeder van twee kinderen en COO van Facebook. Ze studeerde aan Harvard University en werkte eerder bij Google als vicedirecteur Global online sales and operations en als stafchef voor de United States Department of the Treasury onder president Bill Clinton. Ze is lid van de raad van bestuur Facebook, The Walt Disney Company en Women for Women International.

Andere boeken door Sheryl Sandberg

Inhoudsopgave

Voorwoord Femke Halsema
Inleiding: Het internaliseren van de revolutie

1. De ambitiekloof van leiderschap: wat zou jij doen als je niet bang was?
2. Aanschuiven aan tafel
3. Succes en aardig gevonden worden
4. Het is een klimrek, geen ladder
5. Ben jij mijn mentor?
6. Zoek en spreek jouw waarheid
7. Vertrek niet voordat je vertrekt
8. Maak van je partner een echte partner
9. De mythe van alles doen
10. We moeten erover praten
11. Samen toewerken naar gelijkheid

We moeten blijven praten…
Dankwoord
Noten
Register
Over de auteur

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lean in - Vrouwen, werk en de weg naar succes