Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het kan ook anders

Hoe non-conformisten de wereld veranderen

Paperback Nederlands 2017 9789400508880
In herdruk, verschijningsdatum onbekend

Samenvatting

Adam Grant is een van de boeiendste en prikkelendste grote denkers van zijn generatie en richt zich er in dit boek op hoe je de wereld een beetje beter kunt maken vanuit een pioniersperspectief: door ervoor te kiezen om tegen de stroom in te zwemmen, te strijden tegen conformisme en je af te zetten tegen verouderde tradities.

Hoe kun je je sterk maken voor nieuwe ideeën, nieuw beleid en nieuwe gewoonten zonder daarbij je reputatie, je relaties en je carrière op het spel te zetten?

Aan de hand van verrassende onderzoeken en verhalen uit de zakenwereld, de politiek en de sport- en entertainmentindustrie ontkracht Grant de algemene aanname dat succesvolle non-conformisten geboren leiders zijn die risico’s gewillig aangaan. In Het kan ook anders legt hij uit dat iedereen kansen voor verandering en goede ideeën kan leren herkennen, onzekerheid en ambivalentie kan overwinnen en suggesties kan opperen zonder dat iemand je de mond snoert.

Je krijgt onder meer inzicht in de succesvolle technieken van:
- een ondernemer die zijn start-ups aanprijst door te benadrukken waarom je er juist níét in moet investeren;
- een vrouwelijke manager bij Apple die op de managementladder drie sporten onder Steve Jobs zat, maar hem niettemin durfde tegen te spreken;
- een analiste die wist af te rekenen met de cultuur van geheimhouding binnen de CIA;
- een steenrijk financieel genie die mensen ontslaat als ze geen kritiek op hem durven te hebben;
- een filmproducent die door het stellen van één vraag Disneys allereerste animatiefilm die gebaseerd was op een origineel verhaal uit de prullenbak wist te redden.

Grant toont aan hoe je originaliteit kunt oproepen, ontketenen en vasthouden, en biedt praktische inzichten voor hoe je als individu vanuit onverwachte hoek steun kunt verwerven, hoe leiders groepsdenken kunnen omzeilen, en ouders en onderwijzers kinderen zelfstandig kunnen
leren nadenken. Dit levert een verzameling baanbrekende inzichten op hoe je door non-conformisme je situatie kunt verbeteren en verder kunt komen.

Mensen die openlijk origineel durven te zijn, hebben last van dezelfde angsten en twijfels als ieder ander, maar ze onderscheiden zich doordat ze niet bevriezen of flauwvallen als zaken tegenzitten. Dan gaan ze namelijk alsnog tot actie over. Het kan ook anders zal je de kennis en moed geven om je eigen ideeën krachtig te bepleiten.

Specificaties

ISBN13:9789400508880
Trefwoorden:veranderen, idee
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:9-1-2018
Hoofdrubriek:Verandermanagement
ISSN:

Expertrecensies (1)

Het kan ook anders - 'Geweldig boek'
Elly Stroo Cloeck | 16 januari 2018
Waarom dacht Steve Jobs dat de Segway een enorm succes zou worden? En waarom flopte het? Wat is de overeenkomst tussen de opstand tegen Milosevic en een koudwaterzwemmer? Ben je als 55-plusser ingekakt of kun je dan nog tot wereldschokkende uitvindingen komen?
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Interviews en artikelen (1)

nieuws
Het kan ook anders
Bertrand Weegenaar 3 mei 2018 En dat moet vaak ook. Dat vinden non-conformisten tenminste. Mensen die een grens over gaan, of oprekken, of verleggen, of hele nieuwe grenzen stellen. Het zijn mensen, of groepen mensen, die risico’s nemen. In de kleurenleren krijgen ze bijzondere kleurtjes, paars of zoiets, of ze zijn ‘een creatief’. Kortom: Het kan ook anders.

Over Adam Grant

Adam Grant is psycholoog, tophoogleraar aan de Wharton School van de universiteit van Pennsylvania en auteur van de bestsellers Originals en Geven en nemen. Hij is een vooraanstaand deskundige op het terrein van motivatie en zingeving en het leiden van een vrijgeviger en creatiever leven. Adam is bekroond door de American Psychological Association en de National Science Foundation en schrijft regelmatig artikelen voor de opiniepagina van The New York Times. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Philadelphia.

Andere boeken door Adam Grant

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het kan ook anders