Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Handboek hofnar

Doorbreek machtspatronen en wensdenken door je organisatie een spiegel voor te houden

Paperback Nederlands 2023 9789400516038
Nog niet verschenen, verwacht op 26‑09‑2023
22,99

Samenvatting

De hofnar was vroeger de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon vertellen. Maar wat is de meerwaarde van die aloude hofnar in moderne organisaties? Wat kunnen we van die hofnar leren in de tegenwoordige tijd? 

Een van de grote gevaren die jij als leider of leidinggevende loopt, is dat je alleen maar jaknikkers om je heen verzamelt. Je medewerkers zijn namelijk vaak van jou afhankelijk voor hun beoordeling, salarisverhoging en promotie. Jij hebt macht, zoals eens de koning macht had. Maar ook jij bent maar gewoon een mens en wij mensen maken nu eenmaal fouten. Maar wie wijst jou op je fouten? Wie vertelt jou de waarheid? Wie houdt jou een spiegel voor? 

De hofnar probeert mensen op een luchtige manier een spiegel voor te houden. Tegenspraak, reflectie en humor als contragewicht voor macht en gefilterde perceptie. Dat alles vanuit de 16 rollen die de hofnar vroeger had. Op die manier is hij de bewaker van de werkelijkheid.

Specificaties

ISBN13:9789400516038
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:240
Uitgever:AW Bruna
Druk:1
Verschijningsdatum:26-9-2023
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Over Juri Hoedemakers

Juri Hoedemakers (1987) is een verbinder, coach en inspirator die bedrijven en mensen een spiegel voorhoudt en helpt om op zoek te gaan naar hun blinde vlekken en vervolgens naar de beste versie van zichzelf. Tijdens een masterstudie aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit verdiepte Juri (a.k.a. Drs. Hofnar) zich in het belang van de hofnar in moderne organisaties. Voor zijn studie kreeg hij de prijs voor de beste scriptie van het jaar.

Andere boeken door Juri Hoedemakers

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Handboek hofnar