Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Econoshock 2.0

Van industriële revolutie naar duurzaamheidsrevolutie

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2013 9789401414326
Direct te downloaden

Samenvatting

15 september 2008, kwart voor twee 's ochtends. Het ondenkbare gebeurt: de Amerikaanse zakenbank Lehman Brothers moet bescherming aanvragen tegen zijn schuldeisers en sleurt in zijn val het hele financiële systeem mee. Ook Europa en de rest van de wereld ontsnappen niet aan een financiële - en later ook economische - crisis.

Vijf jaar later maakt Geert Noels, samen met de belangrijkste betrokkenen en experts, de balans op. Is de economie stilaan uit het dal gekropen? Hebben we geleerd uit onze fouten? En wat met de andere gigantische uitdagingen waar de wereld voor staat, zoals de opkomst van de groeilanden, de zoektocht naar duurzame energiebronnen en de opwarming van de aarde?

Aan de hand van zes belangrijke schokken legt Geert Noels in 'Econoshock 2.0' haarfijn uit hoe we er nu voor staan en wat we van de toekomst mogen verwachten. Zijn conclusie: alleen als we duurzaam leren omgaan met onze hulpbronnen, nieuwe technologieën volop aanwenden en authenticiteit en behoud van onze welvaart verkiezen boven schuldgedreven, onhoudbare groei, zijn we in staat om de crisis te overwinnen.

Specificaties

ISBN13:9789401414326
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:216
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:8-11-2013
Hoofdrubriek:Economie
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Econoshock 2.0
Perry Oostrum | 7 november 2008
In recente discussies over de kredietcrisis hoor je met regelmaat beweren, dat dit slechts het begin is van een onstuimige periode. De crisis zal nog veel meer problemen teweegbrengen. En niet zelden blijft het daar dan bij... De Vlaamse econoom Geert Noels lijkt in het gat van deze stilte gedoken te zijn met zijn analyse 'Econoshock', dat als ondertitel draagt 'Hoe zes economische schokken uw leven fundamenteel zullen veranderen'.
Lees verder

Lezersrecensies

4.6 van de 5
8 stemmen
5
3
0
0
0

Over Geert Noels

Geert Noels (1967) is hoofdeconoom van de zakenbank Petercam en columnist bij het economische weekblad Trends. De afgelopen jaren groeide hij uit tot een bekende opiniemaker en veelgevraagd spreker over financiële en economische onderwerpen

Andere boeken door Geert Noels

Inhoudsopgave

Woord vooraf
Door Geert Willems
'The age of injustice, the era of opportunities'

1. De financiële schok
2. De ICT-schok
3. De democratische schok
4. De groeilanden-schok
5. De energieschok
6. De klimaatschok

Tot slot
Onze gemeenschappelijke toekomst
Beestengeesten
Hoeveel land heeft een mens nodig?

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Econoshock 2.0