Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

De converserende overheid

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2014 9789401422635
Direct te downloaden

Samenvatting

Gedaan met informatie zenden naar burgers. De overheid van de toekomst luistert, praat en doet.

Communicatie staat onder druk. Niet enkel het budget wordt krap, maar ook belangrijke maatschappelijke trends maken het vak uitdagend. De komst van het internet en de sociale media maakten het er voor communicatiediensten bovendien niet gemakkelijker op.

Daardoor zitten mensen niet meer te wachten op een klassieke, informerende overheid. Dat betekent dat overheidscommunicatie een nieuwe aanpak moet krijgen, waarin overheden veel minder zelf informatie uitsturen en tegelijkertijd vooral meer luisteren en in dialoog treden.

Dit boek is een leidraad voor iedere organisatie die wil transformeren naar een converserende overheid. Gaandeweg leer je hoe je intern en extern vertrouwen creëert en hoe je het onbenut conversatiepotentieel in je organisatie aanboort, met handige tools, tips en praktijkvoorbeelden als gids.

Specificaties

ISBN13:9789401422635
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:224
Uitgever:LannooCampus
Druk:1
Verschijningsdatum:18-11-2014
ISSN:

Lezersrecensies

4.5 van de 5
2 stemmen
1
1
0
0
0

Over Eric Goubin

Eric Goubin is wetenschappelijk medewerker bij Kortom en onderzoeker en docent bij de hogeschool Thomas More. Hij richtte er het expertisecentrum Memori op. In 2000 stond hij mee aan de wieg van Kortom. Hij realiseerde reeds tal van projecten, publicaties en vormingen rond communicatiebeleid, innovatie en sociale inclusie.

Andere boeken door Eric Goubin

Over Marc Van Daele

Marc van Daele werkt sinds 2003 voor de overheid. Als communicatieambtenaar van de gemeente en het OCMW van Zwijndrecht legt hij zijn focus sterk op online communicatie, sociale media en crisiscommunicatie. Hij is ook ondervoorzitter-bestuurslid bij Kortom vzw en geeft verschillende opleidingen sociale media en crisiscommunicatie.

Andere boeken door Marc Van Daele

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De converserende overheid