Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

BIM op basis van BiSL Next

Voor Busness Information Management Foundation

Paperback Nederlands 2018 9789401803700
Verkooppositie 2724Hoogste positie: 146
Verwachte levertijd ongeveer 14 werkdagen

Samenvatting

Business-informatiemanagement (BIM) speelt een grote rol in de aansluiting tussen business en IT. In 2001 is voor het eerst een model beschreven voor business-informatiemanagement: BiSL (Business information Services Library). In die tijd was er veelal sprake van watervalsgewijze systeemontwikkeling. Bovendien was de wereld nog lang niet zo gedigitaliseerd als nu en was het samenwerken als partners tussen business en IT nog maar weinig aan de orde

In dit trainingsmateriaal wordt, na een introductie het gehele model BiSL Next besproken. Daarbij wordt ingegaan op de structuur van het model en op de drivers: Need, Value, Mission en Capability en de perspectives: Business, Data, Service en Technology. Vervolgens worden de domains de domains Governance en Strategy besproken.

Hierna volgt een verdieping op de meer operationele domains Improvement en Operation en de activiteiten en producten daarbinnen. Als laatste wordt ingegaan op de aansluiting van BiSL® Next op nieuwe ontwikkelingen als agile/scrum, DevOps en cloud. Het programma is interactief van opzet. Gedurende de twee dagen zijn er diverse groepsopdrachten.

Deze training is voor professionals werkzaam in het vakgebied, zoals functioneel beheerders, informatiemanagers en consultants. Daarnaast is de training ook interessant voor professionals die een belangrijke rol hebben in het beheer en de ontwikkeling van IT vanuit businessperspectief zoals key users, product owners en projectmanagers.

De presentaties lichten de theorie toe. De oefenopdrachten bieden op hun beurt handvatten om de stof eigen te maken en te bediscussieren.

Specificaties

ISBN13:9789401803700
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:98
Druk:1
Verschijningsdatum:14-11-2018
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Yvette Backer

Yvette Backer is medeoprichter van het adviesbureau BiSLSmart, dat zich richt opeen slim gebruik van modellen als BiSL en DID bij de inrichting en professionalisering van business-informatiemanagement. Ze heeft diverse publicaties op het vakgebied op haar naam staan, waaronder de ASL en BiSL pocketguides, heeft vele trainingen over de verschillende frameworks gegeven en heeft met haar adviesbureau één van de eerste trainingen over DID ontwikkeld.

Andere boeken door Yvette Backer

Over Lex Scholten

Lex Scholten heeft een lange carrière op het snijvlak van business en IT. De laatste jaren houdt hij zich vooral bezig met het “werkend” krijgen van business/IT alignment – gebruikers organisaties in staat stellen om hun vraag zodanig te formuleren dat een IT leverancier daar een passend en vooral correct antwoord op kan geven. In 2016 stond hij aan de wieg van BiSLSmart.

Andere boeken door Lex Scholten

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BIM op basis van BiSL Next