Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Managen van agile projecten

2e geheel herziene druk

E-book Pdf met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789401805766
Voormalig top 100Totaal 20 dagen
Direct te downloaden

Samenvatting

Dit boek is specifiek gericht op het managen van agile projecten. De beschrijving is gebaseerd op AgilePM uit 2014, een specifieke subset van het Agile Project Framework van DSDM.

Agile is sinds ca. 1990 geliefd bij IT-systeemontwikkelaars en is in het bijzonder geschikt voor het uitvoeren van kort-cyclische trajecten die gericht zijn op zichtbare resultaten zoals een werkende applicatie, een website, enzovoort. Agile kan echter ook goed in niet-IT projecten worden gebruikt.

Anders dan bij de 'traditionele' methoden voor projectmanagement liggen bij agile projecten tijd, kwaliteit en kosten vast, maar de te realiseren functies juist niet. Bij agile projecten vormen de zelfsturende teams de basis. Deze zijn volledig verantwoordelijk voor het realiseren van het op te leveren resultaat dat tot stand komt in korte iteraties. De projectmanager is alleen verantwoordelijk voor het inrichten van het project, het plannen en bewaken van het project op hoofdpunten en de communicatie tussen het projectteam en het bedrijfs- en programmamanagement. De specificaties worden bepaald door het realisatieteam in samenspraak met gebruikersvertegenwoordigers.

Dit boek beschrijft op een heldere en eenduidige wijze de principes, processen, rollen en verantwoordelijkheden van de belangrijkste producten en technieken bij het managen van agile projecten. Daarbij wordt ook ingegaan op de verschillen en overeenkomsten met andere methoden zoals PRINCE2, Scum Kanban en Lean Six Sigma en in hoeverre deze aanpak hiermee is te combineren. Tenslotte gaat het boek in op de wijze hoe een portfolio van agile en traditionele projecten het beste kan worden gemanaged.

Dit boek is bedoeld voor projectmanagers die verantwoordelijk zijn voor het managen van agile projecten en verder iedereen die betrokken is of wordt bij het managen van agile projecten. Tevens is dit boek ook zeer geschikt voor degenen die zich willen voorbereiden op de examens AgilePM Foundation en Practitioner van de APMG.

Specificaties

ISBN13:9789401805766
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:220
Druk:2
Verschijningsdatum:31-12-2015
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Expertrecensies (2)

recensie
Managen van agile projecten
Saskia Gervink | 4 mei 2017
recensie
Managen van agile projecten
Jan Hoogstra | 13 januari 2015
Veel (IT-)projecten slagen niet, of kosten twee keer zo veel en duren twee keer zo lang. Agile, Scrum: het zijn allemaal modewoorden die we de laatste tijd heel vaak horen als de heilige graal voor het laten slagen van projecten.
Lees verder

Lezersrecensies

4.5 van de 5
4 stemmen
2
2
0
0
0

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Henny Portman

Henny Portman is eigenaar van Portman PM[O] Consultancy en biedt begeleiding bij het invoeren en verbeteren van project-, programma- en portfoliomanagement inclusief het opzetten en verder ontwikkelen van PMO's. Hij is auteur en blogger en publiceert regelmatig artikelen.

Andere boeken door Henny Portman

Over Ron Seegers

Ron Seegers is directeur van Projectmeester training en coaching. Hij is trainer en coach op het gebied van PRINCE2 en IPMA. Hij heeft een aantal projectmanagementpublicaties op zijn naam en heeft verschillende projectmanagementboeken mogen reviewen. Na enkele jaren als projectmanager te hebben gewerkt, heeft Ron Seegers veel organisaties en individuen begeleid bij projectmatig werken. Hij heeft daarbij ervaren dat gedrag essentieel is voor het succes van elk project.

Andere boeken door Ron Seegers

Inhoudsopgave

Deel I: Methodische beschrijving van agile
1. Inleiding
2. Uitgangspunten van agile
3. AgilePM-filosofie en -raamwerk
4. AgilePM-principes
5. Succesfactoren
6. Procesmodel
7. Rollen en verantwoordelijkheden
8. Producten

Deel II: Projectmanagement
Inleiding
9. Managen van projecten
10. Opstellen van eisen
11. Maken van schattingen
12. Maken van plannen
13. Leveren van kwaliteit
14. Beheersen en rapporteren
15. Managen van risico's
16. Testen
17. Configuratiemanagement
18. Communicatie en samenwerking

Deel III: Technieken
Inleiding
19. Timeboxing
20. Gefaciliteerde workshops
21. MoSCoW-prioritering
22. Iteratieve aanpak
23. Modelleren
24. Planning Poker

Deel IV: Afstemming
Inleiding
25. Positionering
26 Continue oplevering en DevOps
27. PRINCE2 en AgilePM
28. PRINCE2 Agile
29. Scrum
30. Kanban
31. Lean Six Sigma
32. Combineren van verschillende aanpakken in één project
33. Managen verschillende aanpakken in één portfolio

Bijlagen
A: Vragenlijst Projectaanpak
B: AgilePM-rollen en verantwoordelijkheden
C: AgilePM-productiespecificatie
C: Begrippenlijst
D: Vertaallijsten

Literatuurlijsten

Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Managen van agile projecten