Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Samenvatting

Deze pocket guide geeft een snelle introductie in en een gestructureerd overzicht van de methode PRINCE2® 6de Editie.

Deze pocket guide is bedoeld voor iedereen die de PRINCE2-methode wil leren kennen en voor al diegenen die betrokken zijn bij een project dat de methode PRINCE2® gebruikt. Verder kan deze pocket guide uitstekend worden gebruikt ter voorbereiding van het PRINCE2® Foundation examen.

Deze pocket guide is gebaseerd op de PRINCE2® 6de Editie en beschrijft de processen, thema’s, principes, technieken en managementproducten van deze methodiek.
Tevens beschrijft deze pocket guide hoe de methode PRINCE2® kan worden toegesneden op de specifieke projectomstandigheden in zowel kleine projecten, projecten binnen programma’s, projecten met externe leveranciers en projecten in een agile omgeving.
Deze pocket guide geeft een volledige maar beknopte beschrijving van de
PRINCE2® 6de Editie.

Een complete, maar beknopte en handzame gids over PRINCE2 6de Editie.

Specificaties

ISBN13:9789401805872
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:pdf
Aantal pagina's:162
Druk:2
Verschijningsdatum:25-11-2020
Hoofdrubriek:Projectmanagement
ISSN:

Lezersrecensies

3.9 van de 5
23 stemmen
5
13
3
2
0

Interviews en artikelen (1)

preview
PRINCE2 ™ 2017 Editie - Pocket Guide - Nederlandstalig
Bert Hedeman 20 februari 2019 Op verzoek van veel lezers is er nu ook een nieuwe uitgave van de Nederlandse Pocket Guide over de methode PRINCE2 2017 editie, naast de succesvolle paperback Projectmanagement op basis van PRINCE2 Editie 2017 en de Engelstalige Pocket Guide PRINCE2 2017 Edition.

Over Bert Hedeman

Bert Hedeman heeft ruim 30 jaar ervaring op het gebied van project- en programmamanagement, waarbij 12 jaar bij een internationale bouwonderneming in binnen- en buitenland en enkele jaren bij een internationaal ingenieursbureau. Bert was tevens meer dan 12 jaar verbonden aan de universiteit als hoofddocent in proces- en programmamanagement. Bert Hedeman is de eerste geaccrediteerde trainer voor PRINCE2 en MSP in Nederland. Hij is tevens een Certified Senior Project Manager (IPMA-B). Vanaf het begin was hij betrokken bij de IPMA-certificering in Nederland. Hij is één van de opstellers van de eindtermen van de nieuwe NCB3 en van de certificeringcriteria voor programmamanagers op niveau B en A. In de afgelopen jaren heeft Bert verschillende boeken geschreven over project- en programmamanagement (o.a. IPMA, PRINCE2, MSP). In 1997 heeft hij met enkele partners Insights International B.V. opgericht. Recent heeft hij zijn aandeel in de firma verkocht en heeft hij samen met H. WieferinkHedeman Consulting opgericht, een advies- en trainingsorganisatie op het gebied van project- en programma-management.Als partner bij Hedeman Consulting is Bert Hedeman verantwoordelijk voor implementatie en verbetering van project-, programma- en portfoliomanagement en het inrichten van PMO's in organisaties enis hij assessor, coach en trainer in de methodieken Projectmatig Werken, PRINCE2, MSP, P3O, MoP en IPMA.

Andere boeken door Bert Hedeman

Over Ron Seegers

Ron Seegers is directeur van Projectmeester training en coaching. Hij is trainer en coach op het gebied van PRINCE2 en IPMA. Hij heeft een aantal projectmanagementpublicaties op zijn naam en heeft verschillende projectmanagementboeken mogen reviewen. Na enkele jaren als projectmanager te hebben gewerkt, heeft Ron Seegers veel organisaties en individuen begeleid bij projectmatig werken. Hij heeft daarbij ervaren dat gedrag essentieel is voor het succes van elk project.

Andere boeken door Ron Seegers

Inhoudsopgave

DEEL I INTRODUCTIE 1
Inleiding. 3
Inleiding PRINCE2. 7
Principes . 11

DEEL II THEMA’S 15
Inleiding PRINCE2-thema’s. 17
Business case . 19
Organisatie . 25
Kwaliteit. 31
Plannen . 37
Risico . 45
Wijziging . 53
Voortgang . 59

DEEL III PROCESSEN 65
Inleiding PRINCE2-processen. 67
Opstarten van een project. 71
Sturen van een project. 75
Initiëren van een project . 79
Beheersen van een fase. 85
Managen productoplevering. 91
Managen van een faseovergang. 95
Afsluiten van een project. 101

DEEL IV OP MAAT MAKEN EN VERANKEREN 105
Inleiding op maat maken en verankeren van PRINCE2 . 107
Op maat maken van PRINCE2 . 109
Verankeren en invoeren van PRINCE2 . 115

Bijlage A Productbeschrijvingen van managementproducten 121
Bijlage B Rollen en verantwoordelijkheden 135
Bijlage C Voorbeeld van productgerichte planning 143
Bijlage D Verklarende woordenlijst 147

Over de auteurs 161

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        PRINCE2® 6de Editie - Pocket guide