Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) gebaseerd op de ISO 27002:2022

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2023 9789401810470
Direct te downloaden

Samenvatting

Hoe weet je als bestuurder wat noodzakelijk en wenselijk is voor jouw organisatie wat betreft de informatiebeveiliging? En hoe weet je als informatiebeveiliger dat je jouw bestuurders voldoende informatie geeft om de goede afwegingen te kunnen maken? Een informatiebeveiligingsstandaard geeft dan houvast. Met de nieuwe versie van de Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO), wordt zo’n geactualiseerde standaard gezet, inclusief een minimale norm.

Dit boek gaat over informatiebeveiliging en maakt hierbij gebruik van de BIO welke gebaseerd is op de internationale standaard ISO27001:2022. In de eerste twee delen wordt hier verder op ingegaan. Het geeft daarmee voldoende handvatten om de eigen (overheid)organisatie veiliger te maken. Aansluitend wordt in het derde deel ingegaan op de ontwikkelingen en trends die effect hebben en gaan hebben op informatiebeveiliging. Het hebben van een gefundeerde toekomstvisie is immers cruciaal.

In dit boek wordt de BIO ook in context geplaatst en wordt achtergrondinformatie gegeven over andere relevante standaarden, normen en ontwikkelingen in de technologie. Dit maakt het gesprek tussen verantwoordelijke bestuurder en informatiebeveiliger gemakkelijker.

De BIO is niet meer dan een solide basis. Het beschrijft het niveau van informatiebeveiliging dat iedere (overheids-) organisatie op orde hoort te hebben. Deze basis is een minimumniveau voor iedere organisatie die is geautomatiseerd. Immers, de technologische ontwikkelingen stoppen niet én de cyber-uitdagingen evenmin. Het is een continue ‘wapenwedloop’ in de digitale transformatie van organisaties en onze maatschappij.

Dit boek maakt onderdeel uit van het BIO trainingsmateriaal. Het boek is verplichte literatuur voor de het BIO-examen.

Specificaties

ISBN13:9789401810470
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:240
Druk:1
Verschijningsdatum:12-7-2023
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Expertrecensies (1)

Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) gebaseerd op de ISO 27002:2022
Stijn de Wilde | 9 oktober 2023
Barry Derksen en Nico Kaag leveren met ‘Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) gebaseerd op de ISO 27002:2022’ een houvast voor iedere Information Security professional die werkzaam is bij een overheidsinstantie. 
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Barry Derksen

prof. dr. Barry Derksen professor Antwerp Management school, Novi University Applied Sciences, VU Amsterdam, post graduate IT audit, Compliancy & Advisory. He is global Director Trust & Security (CISO) at LeasePlan and boardmember at ISACA and SSA (SecureSoftwareAlliance.org). more about Barry: https://www.linkedin.com/in/barryderksen/

Andere boeken door Barry Derksen

Over Nico Kaag

Nico Kaag is een creatieve Security consultant met langdurige internationale ervaring in diverse sectoren. Hij beschikt over programma/project- en procesmanagement, architectuur en algemene management vaardigheden. En hij haalt als teamspeler, met een pragmatische aanpak en respect voor persoonlijke en culturele verschillen, het beste uit een team.

Andere boeken door Nico Kaag

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) gebaseerd op de ISO 27002:2022