Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

De grootsheid van het al

Paperback Nederlands 2023 9789403119922
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

‘Nu ga ik in jouw naam alles doen wat wij samen niet meer kunnen,’ beloofde Raoul de Jong aan zijn hond Puck, tijdens Pucks begrafenis. Maar negen maanden later beseft Raoul dat hij in plaats daarvan alleen maar achter zijn laptop heeft gezeten, wederom. De meeste dingen in het leven zijn tegenwoordig met één druk op de knop op te lossen of uit te vinden.

Onze machines maken ons groter, vlugger en efficiënter dan we ooit zijn geweest. Maar wat doen we nog als zelf handelende en denkende mens? Wat zijn we vergeten over onszelf en de wereld om ons heen? Raoul neemt de proef op de som. Op een warme zomerdag trekt hij de voordeur van zijn huis in Rotterdam achter zich dicht en begint aan een voettocht naar zijn moeder in Marseille, duizend kilometer verderop – zonder training, zonder tomtom, zonder uitgestippelde route.

Op de bonnefooi. Zijn belevenissen onderweg zijn amusant, treurig, verrassend, angstwekkend, rauw – zoals het digitale leven nooit kan zijn.

Specificaties

ISBN13:9789403119922
Trefwoorden:literatuur
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:288
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:2
Verschijningsdatum:16-2-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Raoul de Jong

Raoul de Jong (1984) schreef voor Vrij Nederland, Het Parool en NRC Handelsblad en publiceerde vijf boeken. Voor zijn debuut ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs. In 2013 verscheen De grootsheid van het al, dat werd onderscheiden met het Beste Rotterdamse Boek en een eervolle vermelding kreeg van de Bob den Uyl Prijs. Zijn boek Jaguarman, dat in 2020 verscheen, werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs, de European Union Prize for Literature, de Boekenbon Literatuurprijs en de Boon.

Andere boeken door Raoul de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        De grootsheid van het al