Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Napoleon (Luxe editie)

De schaduw van de revolutie

Gebonden Nederlands 2019 9789403188805
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo? Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee het meest tot de verbeelding sprekende homerische verhalen uit de westerse geschiedenis in een bevattelijke en meeslepende vertelling. In het rijkelijk geïllustreerde Napoleon. De schaduw van de revolutie schetst Bart Van Loo een weergaloos portret van de man en zijn tijd.

Specificaties

ISBN13:9789403188805
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:496
Uitgever:De Bezige Bij
Druk:9
Verschijningsdatum:15-11-2019
Hoofdrubriek:Geschiedenis
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Bart van Loo

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte hij bekend bij het grote publiek, maar in de eerste plaats is Van Loo natuurlijk schrijver. Van zijn hand verschenen de alom geprezen Frankrijktrilogie (2011), Chanson (2011) en de bestseller Napoleon (2014). Volg Bart Van Loo op zijn blog bartvanloo.blogspot.com.

Andere boeken door Bart van Loo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Napoleon (Luxe editie)