Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Flirten met paradoxen

Toepassing van Sturing en Ruimte in de praktijk

Gebonden Nederlands 2015 9789460003103
Niet leverbaar.

Samenvatting

Sturing en Ruimte is een managementfilosofie die helpt om leiderschap te versterken, door te flirten met paradoxen. Het NSCI (Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie) bekroonde dit concept als het beste sociaal innovatieve idee van 2009.

Sturing en Ruimte is een filosofie waarbij bewust grenzen worden opgezocht en steeds op een andere manier tegen managementvraagstukken wordt aangekeken. Door bewust de uitersten in tegenstellingen op te zoeken ontstaat een nieuwe manier van denken en kom je tot andere oplossingen.

Het is een inspirerende en spannende filosofie die voor iedereen toepasbaar is Of het eenvoudig is, hang af van of je durft te twijfelen, je oordeel uit durft te stellen en of je maximaal durft in te zetten op participatie.

In dit boek delen Ruud Viergever en Henk Roelofs (secretaris-directeur en directielid van Waterschap De Dommel) hun ervaringen met het toepassen van 10 jaar Sturing en Ruimte in de praktijk.

Het boek bestaat uit een selectie van persoonlijke, authentieke en openhartige verhalen over de principes, toepassing en resultaten van de filosofie in de praktijk. Een waardevolle inkijk achter de schermen met een uniek beeld van paradoxaal leiderschap.

Dit boek is een aanrader voor iedereen die ideeën en inspiratie uit de praktijk wil opdoen, antwoorden zoekt of benieuwd is hoe managementvraagstukken op een andere manier kunnen worden aangepakt. Het daagt uit om eigen denkkaders te verbreden en te verdiepen, en om anders te denken en te handelen. Het maakt je wijzer, het inspireert en voor je het weet ben je er zelf mee aan de gang.

Specificaties

ISBN13:9789460003103
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:212
Druk:1
Verschijningsdatum:11-12-2015
Hoofdrubriek:Leiderschap

Expertrecensies (1)

Flirten met paradoxen - Toepassing van Sturing en Ruimte in de praktijk
Martin van Staveren | 24 februari 2016
Paradoxen, ze fascineren me al jaren. Ogenschijnlijke tegenstellingen, die dat bij nader inzien niet blijken te zijn. Mijn vak risicomanagement loopt er van over. Flirten met paradoxen is de prikkelende titel van een boek over een 15 jaar durende reorganisatie van een waterschap.Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Henk Roelofs

Henk Roelofs is directielid van Waterschap De Dommel en verantwoordelijk voor innovatie en bedrijfsvoering. Hij heeft dertig jaar ervaring in het bedrijfsleven en bij de overheid.

Andere boeken door Henk Roelofs

Inhoudsopgave

Een persoonlijk woord vooraf

Leeswijzer

Deel 1: Theoretische kaders en uitgangspunten
Deel 2: Praktijkverhalen
Deel 3: Flirten met turkoois

Dankwoord
Over de auteurs

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Flirten met paradoxen