Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het drama Ahold

Ijdelheid en hebzucht aan de top

Paperback Nederlands 2009 9789460032264
1
Voormalig Nr. 1Totaal 20 dagen
EvergreenTotaal 516 dagen
Verkooppositie 5558Hoogste positie: 1
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Februari 2003: het Ahold-imperium stort met een donderend geraas in elkaar. Fraude, mismanagement, misleiding, slecht toezicht: op basis van een kleine honderd gesprekken met direct betrokkenen maakte Jeroen Smit een reconstructie van Het drama Ahold. Dit is het indringende verslag over de mensen en de emoties achter de cijfers. Het is tevens het verhaal van twee broers, Albert en Gerrit Jan Heijn, die een familiebedrijf uitbouwden tot een begrip in Nederland. Als Gerrit Jan in 1987 wordt ontvoerd en vermoord, komt voor het eerst een niet-familielid aan de top. Is dit het begin van het einde?

Januari 2009 werden voormalige bestuurders van Ahold in hoger beroep veroordeeld voor valsheid in geschrifte en misleiding van de accountant.

Specificaties

ISBN13:9789460032264
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:360
Druk:18
Verschijningsdatum:9-9-2016
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (3)

recensie
Het drama Ahold
Peter Vermeulen | 26 mei 2010
'Het drama Ahold' van Jeroen Smit leest als een thriller. Rijp om verfilmd te worden. De gekozen schrijfwijze van Smit zorgt ervoor dat u het boek maar moeilijk weg kunt leggen. Je wilt eenvoudigweg weten hoe het verder verloopt. Dat is op zijn minst bewonderenswaardig te noemen, aangezien menig lezer weet hoe deze 'who done it' afloopt. Voor diegene die nog niet op de hoogte was, heeft Jeroen Smit gezorgd voor deze definitieve versie. In de 'Finale' hoofdstuk veertien beschrijft Smit nauwkeurig wie in hoger beroep door de rechter welke straffen opgelegd heeft gekregen in 'Het drama Ahold'.
Lees verder
recensie
Het drama Ahold
Remko van der Honing | 3 mei 2006
De fraude bij Ahold, de vervanging van topmanagers en de bijbehorende koersval van het aandeel heeft al veel aandacht gehad. Voegt een boek hierover nog waarde toe? Na het lezen van het boek 'Het drama Ahold' kan die vraag met een volmondig JA worden beantwoord.
Lees verder
recensie
Het drama Ahold
Jaap Peters | 8 maart 2005
Dit boek leest als een spannend jongensboek. Het is echt een jongensboek, meisjes spelen de rol zoals ze die al eeuwen gewend zijn: ze worden vervangen door jongere exemplaren, mannen gaan aan de tweede leg, ze zijn vooral charmant als gastvrouw en als ze al een eigen carrière ontwikkelen is dat in het moderne Nederland als TV Babe.
Lees verder

Lezersrecensies

4.1 van de 5
32 stemmen
16
6
9
0
1

Interviews en artikelen (3)

column
Onzichtbare boeken
Pierre Pieterse 26 februari 2019 Er is niet alleen een mooie longlist geproduceerd, het heeft de juryvoorzitter ook behaagd om het boekenjaar even in ruimer perspectief te zetten. Te plaatsen in een meerjarige trend waarbij de eerdere winnaars als ijkpunten dienen.
interview
De boekenkast van Jeroen Smit, journalist en performer
Joep Schrijvers 25 april 2012 Hij is in zijn vak de grootste. Tegenwoordig is hij ook hoogleraar in Groningen en leidt hij de jongste generatie op. De top van Nederland koestert hem en vreest hem. Hij onderzoekt, schrijft en staat graag op de bühne. De lat ligt voor hem altijd hoog. Zijn werk moet altijd voldoen aan het optimum van betrouwbaarheid én toegankelijkheid. Hij is de bestsellerauteur van het Het drama Ahold en De prooi. Van dat laatste boek draait nu een theatervoorstelling. Deze keer bij de boekenkast niemand minder dan onderzoeksjournalist Jeroen Smit.
nieuws
De Ahold-mannen veroordeeld. Maar tot wat?
Dick Pels 5 februari 2009 ‘I’d like to throw these guys into the brig’, zei vicepresident Joe Biden rechttoe-rechtaan. ‘Brig’ is slang voor de gevangenis: de lik, de bak, de nor. Ook Obama sprak schande van het graaigedrag van de Wall Streetbankiers die vorig jaar meer dan 18 miljard dollar toucheerden terwijl hun banken door de belastingbetaler werden gered. De heren moesten eens wat meer zelfbeheersing en verantwoordelijkheidsgevoel tonen.

Over Jeroen Smit

Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur. Hij was hoogleraar Journalistieke Vaardigheden aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 2005 werd Het drama Ahold onderscheiden als Managementboek van het Jaar. Begin 2010 kreeg Smit voor De Prooi de Machiavelliprijs. Het grote gevecht stond op de Shortlist voor het Managementboek van het Jaar 2020.

Andere boeken door Jeroen Smit

Inhoudsopgave

Woord vooraf

1. Redding?
2. Familiebedrijf
3. De grens over
4. Jong bloed
5. Machtsstrijd
6. Weeffout
7. Triomftocht
8. Onaantastbaar
9. Overmoed
10. Vlucht vooruit
11. De val
12. Redding???
13. Veroordeeld
14. Finale

Geraadpleegde bronnen
Index op personen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het drama Ahold